Tarih: 01.01.0001 00:00 4

Kültür Miraslarına Rehber

Süleymanpaşa Belediyesi, Ramazan ayı münasebeti ile düzenlediği kültür gezilerinin son ayağı Edirne iline yapıldı.

Kültür Miraslarına Rehber
 Bilindiği gibi mart ayından bu yana devam eden kültür gezileri kapsamında daha önce Çanakkale ilinde abideler ve şehitliklerin gezilmesi ile sona eren, daha sonra ise Ramazan ayının başlaması ile serhat şehri Edirne’ye düzenlenen geziler büyük beğeni topluyor.

Geziler Aralıksız Olarak Devam Ediyor

Milli ve manevi değerleri buluşturmaya yönelik olarak düzenlenen Edirne gezileri aralıksız olarak her gün Cumhuriyet meydanından saat 12:00 sularında hareket eden gezi aracı ilerehber eşliğinde Kırkpınar yağlı güreşlerinin yapıldığı Er Meydanı, Sarayiçi Er Meydanı’nın girişinde Kırkpınar’a damgasını vurmuş çok sayıda başpehlivan ve ağa heykelleri ve balkan şehitliği geziliyor.

Kültür Miraslarına Rehber Eşliğinde Işık Tutuldu

Kırkpınar ve şehitliklerden sonra camilere geçilirken şehrin kuzeyinde yer alan ikinci Beyazıt Camisi, Osmanlılar zamanında hastane olarak kullanılan ruh ve akıl hastalarına çeşitli yöntemlerle hizmet vermiş olan ikinci Bayezid Külliyesi gezilmesi Mimar Sinan’ın ustalık eseri olan Selimiye Camii, Üç şerefeli camii, Eski cami ile beraberinde Bedesten çarşıları geziliyor.

Edirne’nin tarihi mekânlarına yapılan ziyaretlerin ardından, iftar saatinin yaklaşması ile beraber Süleymanpaşa Belediyesi tarafından hazırlanmış olan, iftar yapılacak mekana geçiliyor.

Geziye Katılan Vatandaşlar“Gezilerden Çok Memnunuz”

Gezilerden çok memnun olduğunu dile getiren vatandaşlar ‘’ Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Ekrem Eşkinat’a bize böyle bir fırsat sunduğu, iftarımızı açtığımız şu mekanı bizler için ücretsiz olarak hazırlattığıiçin teşekkür ediyoruz’’ diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.