EĞİTİM 16.07.2015 11:43:27 10 0

Bayram bağışları Darüşşafaka’ya

Bir buçuk asırdır “Eğitimde Fırsat Eşitliği” misyonunu değerli bağışçılarının desteğiyle devam ettiren Darüşşafaka Cemiyeti, Ramazan Bayramı’nda bağışlarınızı bekliyor.

Bayram bağışları Darüşşafaka’ya
 Babası veya annesi hayatta olmayan binlerce çocuğa 152 yıldır eğitimde fırsat eşitliği sağlayan Darüşşafaka Cemiyeti, bu bayram da eğitimin olmazsa olmaz olduğuna inananları az çok demeden destekte bulunmaya çağırıyor. Darüşşafakalı öğrencilerin eğitim giderlerinin yanı sıra barınma, sağlık, giyim, kırtasiye gibi tüm ihtiyaçları değerli hayırseverlerin bağışlarıyla karşılanıyor.

Yeni bağış kampanyasıyla kamuoyuna “bazı harcamalar olmasa da olur, ama eğitim olmazsa olmaz” diye seslenen Darüşşafaka, dayanışma ve paylaşma duyarlılığının en fazla arttığı Ramazan ayında da hayırseverleri bayram bağışı yapmaya çağırıyor. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da “fitre ve zekât” bağışı kabul eden Darüşşafaka, hayırseverlere, 'Bağışlarınızla, çocuklarımızın anne ya da babaları yanlarında olamasa da iyi bir gelecekleri olur' mesajı veriyor.

Eğitimde fırsat eşitliğinin ülkemizdeki sembolü olan Darüşşafaka, babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli çocuklarımızı 10 yaşındayken ailelerinden emanet alarak onlara uluslararası standartlarda eğitim fırsatı sunuyor. Her bir çocuğun düşünen, araştıran, sorgulayan, özgüvenli ve topluma karşı sorumlu, lider bireyler olarak hayata atılmasını sağlayan Darüşşafaka’da ortaokul birinci sınıftan lise mezuniyetine kadar tam burslu, yatılı, İngilizce eğitim veriliyor.

Ramazan Bayramı’nda geleceğimizin temsilcileri çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunmak isteyenler, Darüşşafaka’ya bağış yaparak eğitimde fırsat eşitliğine destek verebilir. Bağış yapılabilecek bankaların hesap numaralarına ve online bağış sayfasına www.darussafaka.org adresinden ulaşılabilir. İsteyenler, tüm operatörlerde geçerli olan Darüşşafaka’nın kuruluş tarihi 1863’e mesaj atarak 5 TL bağış yapabiliyor.

Darüşşafaka hakkında:

Türkiye’nin eğitim alanında ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti, annesi veya babası vefat etmiş, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere kaliteli eğitim olanağı tanıyarak, onların yaşamlarını değiştiriyor. 1863 yılından bu yana “eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla varlığını sürdüren Cemiyet, bugüne kadar binlerce çocuğun, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda çağdaş koşullarda okumasını, yükseköğrenimleri esnasında da burs almalarını sağladı. Tarihi boyunca ülkenin gelişiminin bireylerin gelişmesine paralel olacağını özümseyerek, “eğitimle değişen yaşamlar” misyonunu benimseyen Cemiyet, 10 yaşında ailelerinden emanet aldığı çocukların; Atatürk ilkelerine bağlı, yaşam boyu öğrenen, araştıran, sorgulayan, çağdaş, özgüvenli ve topluma karşı sorumlu bireyler olarak yetişmelerini sağlıyor. Bugün Türkiye’nin dört bir yanından sınavla seçilen 1.000’e yakın öğrenci, İstanbul Maslak’taki Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda, 9 yıl süreyle tam burslu ve yatılı okuyor. Yabancı dil ağırlıklı kaliteli bir eğitim sürecinden geçen öğrenciler, sosyal ve kültürel anlamda da tam donanımlı bireyler olarak yetişiyor.


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.