İSTANBUL İLÇELERİ 17.07.2015 18:56:40 4 0

Hanedan Üyeleri halk ile beraber

Osmanlı Hanedanı Reisi ve Üyeleri 'Ogün Gazetesi Geleneksel İftar Yemeği'nin şeref misafirleri oldular. Her Ramazan Ayı'nda geleneksel hale getirilen Ogün Gazetesi İftar Yemeği'nin bu yıl ki organizasyonu Greenpark Hotel Bo

Hanedan Üyeleri halk ile beraber


Osmanlı Hanedan Üyelerinin Türkiye’deki Reisi Harun Abdülkerim Osmanoğlu ve Haneden Üyeleri Mehter marşı ile karşılanırken, gelen konuklar gül suyu ikramı ile kapıda karşılandı.

Darülaceze Sakinleri organizasyona geldiklerinde Osmanlı kıyafeti giymiş bayanlar tarafından karşılandı ve masalarına kadar yaşlı misafirlere eşlik edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Protokol İmamı Şaban Coşkun davetlilere kuran tilavetinin ardından iftar duası yaptırırken, davetliler Yuşa Camii İmamı Hayrullah Sağır’ın ezan okumasıyla oruçlarını açtılar.

İstanbul Mehter Takımının sunduğu eserlerin ardından sahneye çıkan Gazetemiz Yazarlarından Nalan Erbaş’ın Yeğeni Akdeniz Erbaş’ın seslendirdiği Dombra şarkısı geceye ayrı bir anlam kazandırdı.

OSMANLI HANEDAN REİSİNE HEDİYE VE PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Gecede, Abdülhamid’in üçüncü kuşak torunu ve Türkiye’deki Hanedan Reisi olarak kabul edilen Abdülkerim Harun Osmanoğlu’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yeğeni İşadamı Haydar Erdoğan Osmanlı Motifli Gümüş İkram Seti ile bir plaket takdim etti.

ABDÜLKERİM HARUN OSMANOĞLU, “BUGÜNE KADAR KATILDIĞIM EN ANLAMLI ORGANİZASYON”

Organizasyondan çok keyif aldığını söyleyerek konuşmasına başlayan Abdülkerim Harun Osmanoğlu, “Şu ana katılmış olduğum organizasyonlardan en anlamlısının bu davet olduğunu söylemek isterim. Kuran tilaveti ve Mehter Marşı geceye çok güzel bir anlam katmıştır. Ben buradan organizasyona emeği geçen herkes ile her kesimi kutlarım” şeklinde konuştu.

ABDÜLHAMİD KAYIHAN OSMANOĞLU, “ADETA BİZE NESLİMİZİ HATIRLATAN BİR GECE OLDU”

Gazetemize iftar yemeği ile ilgili açıklamalarda bulunan Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, “Adeta bize neslimizi hatırlatan bir organizasyona katılmanın sevincini bize yaşatan başta işadamı Cengiz Aygün ile Ogün Gazetesi Yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bundan sonra seneye yapılacak Ogün Gazetesi İftar Yemeğini sabırsızlıkla bekliyoruz. Rabbim bizi bir daha ki Ramazan-ı Şerife ulaştırırsa inşallah davete icabet edeceğiz” diyerek konuştu.

İftar Yemeği'ne katılan davetliler arasında yer alan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) eski Başkanı ve Nuh Çimento yönetim kuruluna Tevfik Bilgin, Ogün Gazetesi iftar sofrasında her cemiyetten önemli isimler bulunuyor. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bu günlerde burada ki birlik beraberlik hepimizi ümitlendiriyor. Osmanlı Hanedanının değerli üyelerinin ve özellikle Harun Abdülkerim Osmanoğlu’nun bu güzel ortama davet edilmesi takdire şayan bir örnek davranıştır” diyerek Ogün Gazetesi yöneticilerini tebrik etti.

Konuyla alakalı gazetemiz muhabirlerine açıklamalarda bulunan Ogün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ferhat Yıldırım, “Her sene geleneksel hale getirdiğimiz iftar yemeğimizde Darülaceze Sakinlerini ağırlıyor ve eşimiz, dostlarımız ve çalışanlarımızla sohbet etme imkanı buluyorduk. Lakin bu sene Osmanlı Hanedanının Türkiye’de Reisi Sayın Abdülkerim Harun Osmanoğlu ve Hanedan üyelerinin davetimize icabet etmesiyle iftar yemeğimizde manevi atmosfer en üst seviyeye çıktı” diyerek hanedan üyelerinin halk ile buluşmasını sağlamaktan onur duyduklarını söyledi.

DARÜLACEZE SAKİNLERİ BU SENE DE DAVETLİLER ARASINDA YER ALDILAR

Kral Grubu Haber Müdürü Utku Görkem Kırdemir’infahri olarak sunuculuğunu üstlendiği Ogün Gazetesi Geleneksel İftar Yemeğine Darülaceze Sakinlerinin 100 kişilik bir grup ile katılmaları organizasyonu daha anlamlı hale getirdi.

Sultan Abdülhamid Han’ın yadigârı olan Darülaceze Müessesesi’nin sakinleri, Kuran Tilaveti ve semazen ile keyifli bir vakit geçirdiler.

Ogün Gazetesi’nin Geleneksel hale getirdiği iftar yemeği organizasyonuna katılmaktan çok mutlu olduklarını belirten Darülaceze sakinleri, kendilerini buraya davet eden gazete yöneticileri ile bu imkanı sağlayan Darülaceze Müessesesi ile Ogün Gazetesi yöneticilerine teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Geleneksel Ogün Gazetesi iftar yemeğine; onur misafirleri olarak, Türkiye’deki Hanedan Reisi Harun Abdülkerim Osmanoğlu’nun yanı sıra Hanedan üyeleri ve Şehzadeler; Harun Osmanoğlu'nun eşi Valide Farizet Osmanoğlu, Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Valaa Osmanoğlu, Yavuz Selim Osmanoğlu, Muhammed Harun Osmanoğlu, Nurhan Osmanoğlu Sagherji, Halil Sagherji, AmmarSagherji, Berna Osmanoğlu, Halil Sagherji, Halil Sagherji, Sara Sagherji katıldılar.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞANIN MESAJI ALKIŞLAR ALTINDA OKUNDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Erzurum Milletvekili Efkan Ala, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Organ Doku ve Hücre Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin Heybeli, İstanbul Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Engin Köklüçınar davete katılamadıklarından dolayı üzgün olduklarını telefon ederek, telgraf çekerek ve çiçek göndererek bildirdiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okunurken, salon alkış sesleri arasında yankılandı.

İftar yemeğinde;Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Maldivler Cumhuriyeti İstanbul Fahri Konsolosu Nihat Boytüzün, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) eski Başkanı ve Nuh Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Bilgin, İşadamı Haydar Erdoğan,Avukat Mehmet Emin Nehrozoğlu, Organ Doku ve Hücre Derneği Genel Başkanı Mustafa Küçükali, Danışman Ahmet Gücüyener,İşadamı Hasan Erdem, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcıları, İstanbul Vali Yardımcıları, Polis Başmüfettişleri, Sanatçı Çağlayan Topaloğlu,Sinema ve Tiyatro Sanatçısı, Sunucu ve Ogün Gazetesi YazarıCem Özer, Türk Sineması'nın Gamzeli Güzeli Sanatçı ve Ogün Gazetesi Yazarı Bahar Öztan, Gazeteci, yapımcı ve söz yazarı Can Tanrıyar,Kadıköy Life Dergisi İmtiyaz Sahibi Kadir Toprakkaya, İşadamları, siyasetçiler, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve davetlilerde yer aldılar.

 

 


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.