Tarih: 27.07.2015 09:51

Kırkpınar Heyecanına Ortak Oldu

Facebook Twitter Linked-in

 Büyükçekmece Belediyesi’nin 32 yıldır Edirne’ye düzenlediği geleneksel gezi nedeniyle bu ilimizde yakından tanınan Başkan Akgün, Edirneliler tarafından sık sık sevgi gösterileriyle karşılaştı.

Altın Kemer Orhan Orkun’un Oldu
654’üncü Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni Sarayiçi Er Meydanı’nda CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ile birlikte izleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, burada bazı televizyon kanallarına röportaj vererek izlenimlerini aktardı. 654. Kırkpınar Güreşleri finalinde başpehlivanlık altın kemerini Orhan Orkun’un alırken, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim’de 7’inci kez Ağa’lık yarışını kazandı.

“Mutluluk ve Onur Duyuyorum”
Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne kendisine davet eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür eden Başkan Akgün; “654 yıldır süren böylesine güzel, anlamlı ve heyecanlı bir geleneği er meydanında izlemek benim için büyük mutluluk ve onurdur. Burada ter döken tüm güreşçilerimizi kutluyorum. 654’üncü Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Başpehlivan olan Orhan Orkun’u da elde ettiği zorlu başarıdan dolayı ayrıca tebrik ediyorum. Dünya durduğu sürece Kırkpınar Yağlı Güreşleri de sürecektir. Başta Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim olmak üzere bu anlamlı organizasyonda emeği geçen herkese ülkem adına teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrenciler Yarış Arabası Üretti
Başkan Akgün, Edirne de, Trakya Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü öğrencilerinin yaptığı 'Elektro Mobil' adlı yarış otomobilini inceleme fırsatı buldu. “Elektro Mobil” hakkında bilgi alan Başkan Akgün, yarış arabasını projelendiren ve hayata geçiren öğrencilere bilime, ekonomiye ve yarış sporuna katkılarından dolayı teşekkür etti.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 24 Temmuz tarihinde Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin açılış törenine de katılmıştı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —