Tarih: 29.07.2015 11:14

Tarihi Köprü Işıl Işıl

Facebook Twitter Linked-in

 Büyükçekmece Belediyesi, 31 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında 16'ıncısı düzenlenecek olan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festival’i öncesinde çalışmalarını tamamlıyor.
Farklı Bir Görünüm Kazandırdı
Bu yıl 64 ülkeden 1600 sanatçının buluşacağı, 448 yıllık tarihi Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü'nün aydınlatma sistemi de festival hazırlıkları çerçevesinde değiştirildi. Led ışıklandırma sistemiyle aydınlatılan tarihi köprü ilçeye farklı bir güzellik katarken, festivale katılacak olan yabancı konuklarında ilgisini çekmesi bekleniyor.

Barış Dostluk ve Kardeşlik Köprüsü
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece'mizin sembolü olan tarihi köprümüzü led ışıklandırma sistemiyle  aydınlattık. Aydınlatma sistemi tamamlandığında hem köprünün güzelliği ve detayları daha iyi izlenebilecek, hem de tarihi köprü daha çok ilgi görecek. Her yıl dünyanın dört bir köşesinden Büyükçekmece'ye gelen binin üzerinde sanatçıyla bu köprü üzerinden barış, dostluk ve kardeşlik çağrısı yapıyoruz. Bu yıl köprü yenilenmiş aydınlatma sistemiyle yine Büyükçekmece'den tüm dünyaya aynı mesajları verecek' dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —