Tarih: 01.01.0001 00:00 3

İnsanlık Dersi

80 yaşındaki Sabri Mutlu, 50 yıl önce Büyükçekmece Belediyesi'ne yapmış olduğu bir işten dolayı fazladan aldığı 5 TL'yi 50 yıl sonra iade etti.

İnsanlık Dersi
Malkara'dan Büyükçekmece'ye Geldi
Sabri Mutlu, 1965 yılında Büyükçekmece Belediyesi'ne yapmış olduğu bir işten dolayı aldığı ücretin hakkettiğinden 5 TL daha fazla olduğunu fark edince Tekirdağ'ın Malkara ilçesinden İstanbul'a gelerek, Büyükçekmece Belediyesi'ne parayı iade etti. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e iade ettiği 5 TL karşılığında belediye yetkilileri tarafından Mutlu'ya makbuz kesildi. 

'Örnek Bir Davranış'
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yakından ilgilendiği Sabri Mutlu'nun anlattıklarını dinledikten sonra; 'Sabri amca örnek bir davranış sergileyerek bizlere sorumlu vatandaşlık dersi vermiştir. Aradan geçen yarım asırdan sonra, Malkara'dan Büyükçekmece'ye gelerek kendisine fazladan ödenmiş olan 5 TL'yi iade etmesi önemli bir insanlık dersidir. Allah Sabri amca gibi sorumlu, dürüst insanları başımızdan eksik etmesin' ifadesini kullandı.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.