Tarih: 01.01.0001 00:00 2

Dünyanın Özlediği Tablo

Dünyanın birçok yerinde savaşlar sürerken, masum insanlar katledilirken, Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne katılan 64 ülkenin temsilcileri kardeşçe kucaklaştı.

Dünyanın Özlediği Tablo
 16’ıncısı gerçekleşen Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne bu yıl 65 ülkeden gelen 1650 kültür ve sanat elçisi katılıyor.

Birbirleriyle Kucaklaştılar
On gün boyunca tüm dünyaya barış, sevgi ve kardeşlik mesajı verecek olan yabancı konuklar, gerçekleşen tanışma töreninde birbirleriyle kucaklaştılar. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende festivale katılan ülkelerin temsilcileri Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Folklor Kurumu Başkanı ve Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu tarafından kabul edildi. Karşılıklı olarak çeşitli hediyelerin takdim edildiği törene konuk ülkelerin temsilcileri geleneksel kıyafetleriyle katıldı. Tören sonunda konuk ülkelerin bayraklarının altında toplanan kültür sanat elçileri hatıra fotoğrafı çektirdi.

“Her Biri Barış Elçisi Olacak”
Dünyanın dört bir köşesinden Büyükçekmece’ye gelen 1650 kültür ve sanat elçisinin bundan sonra bir bakıma da barış elçisi olacaklarını belirten Başkan Akgün; “Bugün ne yazık ki tüm dünyada halen masum insanlar öldürülüyor. Hiç uğruna yapılan savaşlarda çocuklar, kadınlar ve yaşlılar katlediliyor. Büyükçekmece’den tüm dünyaya barış çağrısı yapıyoruz. Bu çağrıyı konuk 64 ülkenin kültür ve sanat elçileriyle yapıyoruz. İnanıyorum ki, konuklarımız dünyanın neresine giderlerse gitsinler bundan sonra daha gür bir sesle barış mesajları vereceklerdir” şeklinde konuştu.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.