Yoğun çalışan insanlardan daha iyi, daha dinamik görünmek için pek çok başvuru aldıklarını belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel, hastaların daha çok cerrah dışı uygulamaları tercih ettiklerini söylüyor. İş dünyasının profesyonelleri, botoks ve dolgularla yapılan yüz gençleştirme ve ileri yüz şekillendirme işlemleri ile cildi gençleştirmeye, yenilemeye yönelik uygulamalar sonrasında zaman kaybetmeden işlerine dönebiliyorlar.
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel’e göre erkeklerde amaç daha sağlıklı, daha enerjik bir görünüm elde etmek ve güçlü bir çene hattı, yüksek elmacık kemikleri ve sert hatlı kaşlar oluşturmak. Kadınlarında ise parlak bir cilt, oval bir yüz, belirgin çene hattı, yüksek elmacık kemikleri, yüksek ve düz kaşlar, dolgun bir orta yüz ve biçimli dolgun dudaklar tercih ediliyor. Botoks ile migren tedavisi ve koltuk altı terlemelerinin durdurulması da çok sık talep ediliyor.
İş Dünyası Daha Genç ve Fit Görünmek İstiyor
Üst düzey yöneticilerin fiziksel görünüşleriyle ilgili başlıca sorunları yüzde yorgun ve yaşlı ifade, vücudun hantal ve deforme gözükmesi şeklinde sıralayabiliriz. İş hayatının enerjik ortamında daha genç, daha fit görünmek istediklerini belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel, muayenehane ortamında yapılabilen cerrahi dışı işlemlerin ardından hastaların ertesi gün işlerine dönebildiklerini belirtiyor. Cerrahi uygulamalar sonrasında da iyileşme süreci çok kısalmış durumda. Hastaların büyük bölümü aynı gün taburcu ediliyor. Göz kapağı, yüz germe, burun ameliyatları gibi yüzdeki ameliyatlardan bir hafta sonra, meme estetiği, liposuction gibi vücut ameliyatlarından 3 gün sonra işe başlamak mümkün.
Estetik İşlemler Artık Özbakımın Bir Parçası
İş dünyasında çalışan insanlar nasıl giyim kuşamlarına, saçlarına, makyajlarına özen gösteriyorlarsa, aynı şekilde estetik girişimleri de talep ediyorlar. Ofiste dinlenmiş, enerjik ve güzel görünmek önemli. İşlemler yapılırken hastanın cinsiyetini, mesleğini ve kişilik özelliklerini dikkate almak gerektiğinin önemini vurgulayan Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel, erkeklerde daha güçlü ve erkeksi, kadınlarda ise genç ve güzel bir görünüm elde etmeye çalıştıklarını söylüyor: “Abartıya kaçmamak, sakil görüntülere yol açmamak önemli. İşlemler sonrasında hastaların duymasını beklediğimiz iltifat “Ne kadar iyi görünüyorsun? Tatile mi gittin?“ şeklinde olmalı. “Yüzüne dolgu yaptırmışsın, botoks yaptırmışsın” diyorlarsa uygulama amacını aşmış demektir. Bu nedenle cerrahi dışı uygulamaları zamana yayıyoruz. Tek seferde ani değişiklik yerine süregiden bir iyilik halini hedefliyoruz. Ayrıca yapılan işlemler kişinin cinsiyetine, mesleğine ve karakterine uygun olmalı. Bir sahne sanatçısında güzel görünebilecek dudak dolgusu, hukuk bürosunda çalışan bir yönetici için uygun olamayabilir”
Tüm Dünyada Cerrahi Dışı İşlemlerde Artış Mevcut
Amerika'da 2008 yılındaki ekonomik kriz sonrasında cerrahi işlem sayılarında bir düşüş yaşanmıştı. Buna karşılık cerrahi dışı işlemlerdeki artış gerek Amerika'da, gerekse Avrupa'da devam etmişti. Ancak 2013 yılında ABD'de cerrahi işlemlerde de artış oldu. Tüm kozmetik işlemlerdeki artış bir önceki yıla göre yüzde 12 oldu ve harcanan para 12 milyar Dolara ulaştı. Cerrahi dışı işlemlerdeki artış oranı ise yaklaşık yüzde 16. En çok yapılan cerrahi dışı işlem botoks uygulamaları. Estestik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel’e göre bunu dolgu işlemleri izliyor. ABD'de geçen sene en çok yapılan cerrahi işlemler sırası ile liposuction, meme büyütme, göz kapağı estetiği, karın germe ve burun ameliyatları. Türkiye'de ise her yıl estetik girişimlerde düzenli bir artış mevcut. Cerrahi dışı işlemlerdeki yükselme Türkiye için de geçerli. Cerrahi işlemlerdeki sıralama bizde estetik burun ameliyatları, liposuction, meme büyütme, meme küçültme ve göz kapağı cerrahisi şeklinde.