Tarih: 04.08.2015 17:18

Motiflerle Yüzyıllık Çoraplar

Facebook Twitter Linked-in

 Öğretim Görevlisi Abdurrahim Karademir’in uzun yıllar Anadolu’nun çeşitli köylerinden topladığı el yapımı çoraplar Kültürpark Müze’de görücüye çıktı.
 “Anadolu’da Çorap Çok Önemlidir”
Serginin açılış töreninde konuşan Abdurrahim Karademir, çorabın sadece bir giysi olmadığını sosyal ve kültürel anlamda pek çok etkileri olduğunu belirterek; “Çorabın üzerindeki motifler ve kendisi aslında bizlere bir takım mesajlar da vermektedir. Örneğin kocası askere giden bir bayan hamile kaldığında askerdeki kocasına bir çift çorap örerek gönderdiği zaman, kocası onun hamile kaldığını anlayabilirdi. Bu açıdan çorap Anadolu’da ve Balkanlar’da önemli bir giysidir” ifadesini kullandı.

“Çok Duygulandım”
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin en önemli misyonlarından bir tanesinin, yok olmaya yüz tutmuş el sanatlarının yeniden kazandırılması olduğunu belirterek; ““Anadolu ve Balkanlar’da Köy Çorapları” sergisi tam da bu misyona hizmet etmektedir. Anadolu’da kadınlarımızın yüzyıllardır kendi elleriyle ördükleri o sanat şaheseri çorapları bugün burada sergiliyoruz. Bu açıdan bu sergi beni çok duygulandırdı” şeklinde konuştu.

Katılım Yoğun Oldu
Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat’ta konuşmasında ilk kez bir çorap sergisi açılışına katıldığını ifade ederek, “bu çok özel sergiye emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. 
Serginin açılış törenine Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda Büyükçekmeceli katıldı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —