Tarih: 05.08.2015 10:35

Yaşam Boyu Başarı Ödülü

Facebook Twitter Linked-in

 Büyükçekmecelilerin yoğun tezahüratı ve alkışları eşliğinde ödülünü Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün elinden alan Dündar; “Barışa bu kadar muhtaç olduğumuz ve barış diye çırpındığımız bir dönemde, bir kültür, sanat ve barış festivalinde ödüle layık görülmek benim için onurların en büyüğüdür” dedi.

Dik Durmayı Başarabilen Ender Gazetecilerden
Büyükçekmece Belediyesi’nin 16 yıldır kesintisiz sürdürdüğü Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin bu yıl basın dalında “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a verildi. Dündar’a ödülünü takdim eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nün festival komitesi tarafından yapılan titiz bir çalışma sonrasında Can Dündar’a verildiğinin altını çizerek; “Can Dündar, gazetecilik yaşamında zigzaglar çizmeyen, bildiği doğruları savunan, gazetecilik mesleğinin ilkeleri çerçevesince başarılı bir mesleki geçmişe sahiptir. Dik durmayı başarabilen ender gazetecilerimizden biridir. Kendisini kutluyor, bundan sonraki meslek hayatında da başarılarının devamını diliyorum”  

Gazeteciliğin Fıtratında Var!
Ömür Boyu Başarı Ödülü almak için sahneye çıkan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, “Barışa bu kadar muhtaç olduğumuz ve barış diye çırpındığımız bu günlerde sizlerden bir barış ödülüne layık görülmek benim için onurların en büyüğüdür. Tam ödül almaya geliyordum bir haber geldi. Biraz önce savcılık 7 buçuk yıl hapsimi isteyen yeni bir iddianame hazırlamış. Türkiye’de gazetecilik yapıyoruz böyle şeyler normal olur. Fakat ödül almaya gelirken böyle bir şeyin gelmesi hakikaten ilginç oldu. Bu cezalar bizim mesleğin fıtratında var hiç önemli değil. Eğer Türkiye’de gerçeklerin yanında duruyorsanız ödüllerin olduğu kadar cezalarında olacağını bilmeliyiz” dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —