EĞİTİM 6.08.2015 11:28:57 4 0

Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde Yüzde Yüz Doluluk Başarısı

Geçen sene yüzde 95 doluluk ile vakıf üniversiteleri arasında üst sıralarda yer alan, Mütevelli Heyeti Başkanlığı’nı Fettah Tamince’nin yaptığı Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ), bu yıl yüzde 100 doluluk başarısını göst

Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde Yüzde Yüz Doluluk Başarısı
 Dördüncü dönem kayıtlarının devam ettiği Uluslararası Antalya Üniversitesi’nde İlk gün Hukuk Fakültesi öğrencileri kayıtlarını tamamlarken, ikinci gün Mimarlık Fakültesi öğrencileri kayıt için kampüse geldi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri dün (Çarşamba) kayıtlarını yaptırırken, bugün de Mühendislik Fakültesi öğrencileri kayıt heyecanını yaşıyor. Yarın Turizm Fakültesi öğrencileri için kayıt günü. Bölümünün kayıt gününe gelemeyenler içinse Cumartesi mazeret günü olacak. Bu sene uluslararası öğrenciler hariç, Türkiye’den 534 yeni öğrencinin tercih ettiği UAÜ’ye yine derecelik öğrenciler de kayıt yaptırdı.

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) açıklamasına göre geçen sene dört yıllık lisans programlarında 414 bin 244 kontenjan ayrılırken, bu yıl 422 bin 305 kontenjana yer verildi. Bu kontenjanların 329 bin 478'i devlet, 79 bin 461'i vakıf, 13 bin 366'sı ise KKTC üniversitelerine ayrıldı. Geçen sene yüzde 95 doluluk ile vakıf üniversiteleri arasında üst sıralarda yer alan UAÜ, bu yıl yüzde 100 doluluk başarısını göstererek 76 vakıf üniversitesi arasında 11. sıraya yükseldi.

90 ülkeden uluslararası öğrenci

UAÜ, geçen sene 81 ülkeden uluslararası öğrenciye sahip olurken, bu sene bu rakamı 90’a çıkardı. Yüzde 30 ile Türkiye’nin en fazla uluslararası öğrenci oranı UAÜ’de gerçekleşmiş oldu. ‘Adı üstünde uluslararası’ sloganının her geçen yıl daha da hakkını veren UAÜ, bu şekilde öğrencilerin hem İngilizce’yi doğal ortamda öğrenmesini, hem de mezuniyet sonrası geniş networke sahip olmalarını amaçlıyor.

Başarıya adım adım

UAÜ Rektörü Prof. Cihat Göktepe, yüzde 100 doluluk oranının tesadüf olmadığını, üç senedir kalitesi ve başarıları ile adından söz ettirdiğini hatırlatarak şunları söyledi: “Biz yola çıkarken kaliteli akademisyenlerle kaliteli öğrencilerin buluştuğu, kaliteyi merkeze alan bir kampüs kurguladık. Yaş ortalaması 35 olan dünyanın 30 ülkesinden gelen ve doktorasını yine dünyanın en iyi üniversitelerinde tamamlamış hocalarımızla, başarılı öğrencilerimizin bir araya gelmesi daha üçüncü senemizin sonunda bu başarıyı da beraberinde getirdi.”

Bu yıl her bölümde taban puanların ortalama 50 puan arttığını ve öğrencilerin geldiği şehir çeşidinin Kırklareli’den Batman’a, Ardahan’dan Muğla’ya kadar 46’dan 52’ye çıktığını dile getiren Prof. Cihat Göktepe, öğrencileri kutladığını ifade ederek şunları söyledi: “Yeni öğrencilerimiz 90 ülkenin gençleriyle Antalya’da UAÜ kampüsünde buluşacak. Bu vesile ile tüm öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum. Üniversitemizdeki yaşamlarında kişisel, bilimsel ve sosyal gelişimlerini azami derecede artırmaları; huzurlu, çok kültürlü ve özgür ortamımızda mutlu olmalarını diliyorum.”



Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.