BÜYÜKÇEKMECE 10.08.2015 16:05:07 1 0

Koreliler, Yere Kapandı

Büyükçekmece Belediyesi’nin kardeş şehri olan Kore Cheonan şehrinin Belediye Başkanı Bon Young Koo, beraberindeki heyetle birlikte Büyükçekmece’deki Kore Gazilerini ziyaret etti.

Koreliler, Yere Kapandı
 Ziyaret sırasında heyet adına Kore Gazileri Derneği Başkanı Byung Hyun Jun’un Türk Kore Gazileri’nin önünde yere kapanması ise dikkat çekti. Bu hareketin Kore’de en büyük saygı göstergesi olduğu belirtildi. 
16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Türkiye’ye gelen Kore, Cheonan şehrinin Belediye Başkanı Bon Young Koo, beraberindeki heyet ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile birlikte Büyükçekmece’deki Kore Savaşı Gazileriyle buluştu.
Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat’a yapılan ilk ziyarette dostluk ve barış mesajları verildi. Kore Gazileri Derneği Başkanı  Byung Hyun Jun’ın Gazilerin önünde, kendi kültürlerine has bir şekilde vefasını göstererek yere kapanması duygulu dakikaların yaşanmasını sağladı. Ziyaretin ardından hasta olduğu için evden çıkamayan Kore Gazisi Abdurrahman Özdemir’de evde ziyaret edildi. Buradaki ziyarette de Jun aynı vefayı Özdemir’e gösterdi. 

Akgün; ’’Festivalimizin anlamını ortaya koyabilecek bir ziyaret’’
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ziyaret sonrası yaptığı açıklamada çok duygulandığını ifade ederek, şöyle konuştu: “Seul’un bitişiğindeki Cheonan kenti bizim kardeş belediyemiz. Belediye Başkanımız festivalin son 3 gününde bizimle beraber olmak için Büyükçekmece’ye geldi. Bana ilk, ‘Şehrinizde bizim ülkemiz için kanını dökmüş Kore Gazileri varsa önce onları ziyaret edeceğiz’ dedi. Biz de Büyükçekmece’de bulunan 3 Kore Gazimiz vardı, onları ziyaret ettik. İki Gazimiz ve Kore heyetiyle Kaymakamımızı ziyaret ettik, sonra da hep birlikte evinde başka bir Gazimizi ziyaret ettik. Evinde ziyaret ettiğimiz Abdurrahman amca 86 yaşına yaklaşmış. Rahatsız olduğu için evinden çıkamıyor. Bu bizim için çok büyük anlam ifade ediyor. Büyükçekmece Uluslararası Kültür, Sanat ve Barış Festivali’nin ne olduğunu ortaya koyabilecek en anlamlı ziyaret olarak değerlendirebilirsiniz.”  

Cheonan Belediye Başkanı Bon Young Koo ise hiçbir zaman gazileri unutmayacaklarını ifade ederek, şunları söyledi:  “Kore halkı, Kore’nin en zor döneminde Koreye kadar gidip hayatları uğruna Korelilerin özgürlüğü için savaşan Türkleri hiç unutmadı, bundan sonra da asla unutmayacak.   Bunun anlamı bizim için çok büyük. Onun içinde Türkiye’ye kadar gelir gelmez Kore Gazilerini ziyaret ettik. İleride de Kore Türkiye ilişkilerinin kardeşlik temelinde devam etmesini diliyoruz.”Kore Gazilerinden Ekrem ve Yaşar Erkanlı ise duygulandıklarını ifade ederek, “Burada bu şekilde bizi ziyaret etmelerini çok memnun olduk,duyguladık” dedi.


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.