GÜNCEL 17.08.2015 12:18:25 9 0

Dünya Kenti Büyükçekmece

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece'nin, dünya kenti olma yolundaki hedefine emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Dünya Kenti Büyükçekmece
 Doğası, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle İstanbul'un en nadide  ilçeleri arasında gösterilen Büyükçekmece'de hayata geçirilen yeni projeler ilçenin çehresini değiştirdi.
Hizmet ve yatırım yılı

Büyükçekmece Belediyesi'nin yaz ayları başında hızlandırdığı hizmet maratonu ve ardından yapılan festival hazırlıklarıyla ilçeye pek çok yeni proje kazandırıldı.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün talimatları çerçevesinde 2015 yılını 'hizmet ve yatırım yılı' ilan eden Büyükçekmece Belediyesi, ilçenin her mahallesindeki hizmetlerini  eş zamanlı olarak sürdürüyor. 
16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında da 'kentsel tasarım' alanında ilçeye bazı yenilikler kazandırıldı. Yapılan çalışmaları sık sık yerinde denetleyen Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece'nin dünya kenti olma yolundaki hedefine emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Yollar ve kavşaklar yenilendi

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarının başından itibaren ilçenin her mahallesinde yol yapım, yenileme ve asfaltlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Aciliyet arz eden ve vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bölgelerdeki yol ve sokakların yapımına öncelik verilirken, çalışmalar kapsamında yağmursuyu kanalları ve mazgallarda yenilendi. Büyükçekmece'nin kalbi sayılan Cengiz Topel Kavşağı, gece gündüz çalışılarak kısa bir sürede modern bir yapıya kavuşturuldu. 
Büyükçekmece'nin iki yakasını birbirine bağlayan 19 Mayıs Mahallesi, Adnan Kahveci Caddesi'ndeki alt geçidin cephesine dekoratif prekast paneller döşenerek yenilenirken, led ışıklandırma sistemiyle yeni daha modern ve estetik bir görünümüne kavuşturuldu. 



Yeşil alan miktarı sürekli artıyor

503 bin metrekare yeşil alanıyla İstanbul’un en yeşil ilçeleri arasında gösterilen Büyükçekmece'de yeşillendirme çalışmaları da aynı hızla devam ettirildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçeye yeni parklar kazandırırken, ağaçlandırma çalışmalarına da hız verdi. Mimarsinan Sahil Yolu Düzenleme çalışmaları kapsamında bu bölgeye binlerce yeni ağaç dikildi. Ayrıca Türkiye'nin en büyük mahalle parkı olan 255 bin metrekarelik Büyük Atatürk Parkı'nda da sona gelindi.

Tarihe sahip çıkılıyor

Büyükçekmece Belediyesi, tarihe mal olmuş ancak zamanla tahrip olan eserleri de yeniden ilçeye kazandırmayı sürdürüyor. Bazı köy ve mahallerde yer alan tarihi havuzlar yeniden restore edilerek Büyükçekmece'ye kazandırıldı. Ayrıca Mimar Sinan'ın eseri tarihi Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü'nü Dalyan'a bağlayan ve zamanla tahrip olan yüz yıllık geçmişe sahip ahşap köprü de tamamlanarak hizmete açıldı.
Büyükçekmece Gölü Dalyan Bölgesi'nde kapsamlı bir çalışma yürüten Büyükçekmece Belediyesi, bu bölgede balçık ve atık temizleme çalışması gerçekleştirerek, bölgede kirlilik ve kötü kokulara son verdi.
Mimar Sinan'ın eseri olan tarihi Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü'de led ışıklandırma sistemiyle yeniden ışıklandırıldı.

Türkiye'nin en uzun bisiklet parkuru

Türkiye'nin kesintisiz en uzun bisiklet parkurunu hayata geçirmeyi hedefleyen Büyükçekmece Belediyesi, Kordonboyu'ndaki bisiklet yolunu da yenileyerek, bisiklet sürücülerinin ve sporcuların hizmetine sundu. 
Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında ilçeye yeni kentsel tasarım eserleri de kazandırıldı. Büyükçekmece Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nce Kordonboyu girişine yaptırılan 'Büyükçekmece'yi Seviyorum'  ve Kültürpark'a yaptırılan 'Festivali Seviyorum' yazıları yerli ve yabancı ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

Anahtar Kelimeler:

İmamoğlu, Kıydı Özel ve Çaykara Mesaj Verdi

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret


Emekli Baba Ve Oğul Aynı İş Kuyruğunda…

Heyecanla Sokak Ligi Başlıyor

Çevre Dostlarından, Atık Yağ Toplama Projesi

Kitap Fuarı, 18 Ekim’de başlıyor

Özer; Mahalle Bizim, Kararlarımız Ortak...

Gürsel İlgüz; “Kimse Kaybetmedi, Beylikdüzü Kazandı”

Çaykara¸5 Ayda 50 Bin Tonun Üzerinde Asfalt Döktü

Başkan Balcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Damat’ı Ağırladı

Pamuk’tan Balcıoğlu’na Ziyaret

Metrobüste Sürpriz Doğum...

Başkan Özer, 6 aylık hizmetlerini İBB meclis üyelerine anlattı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Terör ve Provokasyon Mesajı…

Görme Engelliler İçin Dokunulabilir Sanat

Çırak, İşindeki Başarının ve Büyümenin Sırrını Anlattı

Sakarya'da gören güzel yüreklerle anlamlı buluşma

Antalya Muratpaşa'dan 'göç' bildirgesi

Üstün Başarı Sanat Bursu başvuruları başlıyor

Sağlık çalışanları 19 Ekim'deki büyük mitinge hazırlanıyor

Mercedes tutkunları İnegöl’de bir araya geldi

Ordu Kumru’nun silüeti Büyükşehir ile değişiyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.