Tarih: 01.01.0001 00:00

Yeni Eğitim Dönemine Hazırlanıyor

İhlas Koleji, kadrosuna dahil ettiği yeni öğretmenlerle eğitim yılı için hazırlıklara başladı. İhlas Koleji, hazırlıklar kapsamında Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonu’nda yapılan  seminerin açılış konuşması İhlas Eğitim

Yeni Eğitim Dönemine Hazırlanıyor
 Koç, İhlas Koleji’nin eğitim kadrolarına yeni katılan öğretmenlere “Hoş geldiniz” dedi.
Öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu vurgulayan Koç, “Öğretmenler olarak aldığımız eğitim ve kültürün neticesinde toplumun en seçkin bireyleri olmak zorundayız” dedi.  Öğretmenliğin başlıca şartının tevazu, hoşgörü, sabır ve güler yüz olduğunu söyleyen Koç, bunlara sahip olmayan öğretmenin öğrencileri için gerektiği kadar faydalı olamayacağının altını çizdi.

İhlas Koleji’nin 20. eğitim yılına başlayacağının altını çizen Koç, geçen süre zarfında okula emek veren herkese teşekkür etti. Kolej olarak aldıkları kararlar ve prensipler ışığında yol aldıklarını söyleyen Koç, “En önemli prensiplerinin ise bir İhlas Koleji öğrencisinin başarılı olmak için hiçbir dış desteğe ihtiyaç duymamasını sağlamak olduğunu belirtti. Gönül rahatlığıyla söyleyebiliyoruz ki, okullarımızda okuyan öğrencilerimiz sadece bizden aldıkları eğitimle arzu ettikleri başarıyı yakalayabiliyor, hiçbir dış desteğe ihtiyaç duymuyorlar” dedi.

Seminerlerin 17 Ağustos tarihinde başlaması nedeniyle konuşmasının sonunda 17  Ağustos 1999 yılında ülkemizde yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Koç, daha sonra İhlas Eğitim Kurumları’nda 10. hizmet yılını dolduran öğretmenlere plaketlerini sundu.

Açılış konuşmasının ardından seminerin ilk konuşmacısı İstanbul Kültür Üniversitesi’nden Zafer Erkoç oldu. Zümre yönetim planlamaları üzerine etkin bilgiler veren Erkoç, konuşmasında öğretmen profilindeki değişimlere dikkat çekti. Gelişen ve değişen dünyada öğrencinin beklediği öğretmen profilinin de farklılaştığına vurgu yapan Erkoç, “Öğretmenlerimiz artık daha çok çalışmalı, sürekli öğrenmeye açık olmalılar” dedi. Öğretmenin öğrencilerinden iyi verim alabilmesinin birinci şartının öğrencileri tanıması olduğunu vurgulayan Erkoç, “Öğrencilerinizin beklentilerini öğrenin. Onların sizden taleplerini anlamaya çalışın. O zaman onlara daha iyi hitap edersiniz” dedi.  Erkoç daha sonra zümre oluşumu ve yönetimi hakkında on gün sürecek çalışmanın başlangıcını yaptı.

İhlas Koleji’nin Araştırma ve Geliştirmeden (Ar-Ge) Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Azmi Aksoy da İhlas Koleji’nin sürekli gelişime verdiği önemi anlattı. AR-GE bölümünün İhlas Koleji’nde birçok yeniliğe imza attığını ifade eden Aksoy, ilk ISO 9000 belgesi alan okul olduklarını hatırlattı. Uzaktan eğitim modeli (Educentra), online sınav platformu (Sınavagir), tabletle eğitim, 3D projeleri gibi bir çok önemli çalışmayı başarıyla tamamladıklarını ifade eden Aksoy, AR-GE ekibiyle birlikte yeni projeler ürettiklerini de ifade etti.

Günün son konuşmacısı olan İhlas Eğitim Kurumları Eğitimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sebahattin Kazaz da İhlas Koleji’nin eğitim sisteminin dayandığı temelleri anlattı. “Bizi biz yapan değerlerimiz ve kültürümüz en önemli yapı taşlarımızdır” diyen Kazaz, bu değerlerin önemine dikkat çekti. İhlas Koleji’nin akademik çalışmalara ve yabancı dile ağırlık verdiğini ifade eden Kazaz konuşmasında öğretmenlerin 21. yüzyılda edinmesi gereken yetkinliklere de değindi. Bu yetkinlikleri düşünme, iletişim, üretkenlik, sorumluluk alabilmek ve duyarlılık olarak ifade eden Kazaz, öğretmenlerin sürekli olarak değişimi ve gelişimi takip etmeleri gerektiğini söyledi. 

Buruk Teşekkür…

ÜLKÜCÜ BAŞKANDAN CUMHUR İTTIFAKI ADAYLARINA TAM DESTEK

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)


Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu "Ahşabın Hikayesi" Sergisinin Açılışını Gerçekleştirdi

111-91 ' lik Skor

Manisa'da 484’üncü Mesir Festivali’nin tanıtımı yapıldı

İzmir MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni

Özcan “Hoş tablo devralmadık”

Geleceğin Bilim İnsanları Ve Ressamları  Yetişiyor

Başkan Zeyrek sözünü tuttu...

2024 yazının trend renk ve kumaşları neler olacak?

Edirne'de 7 terörist yakalandı!

Küflenen ekmeği tüketmeyin!

İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı

Özcan, makamını ilkokul öğrencisi Ceren Şen’e devretti

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

2023 Faaliyet Raporu Kabul Edildi…

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.