Tarih: 01.01.0001 00:00 4

Dağ Bisikleti Festivali başladı

Keşan Belediyesi ve DOÇEK (Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği) işbirliğinde organize edilen 4. Keşan Saros Körfezi Dağ Bisikleti Festivali, 4 Eylül 2015 Cuma günü Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nden verilen startla başladı.

Dağ Bisikleti Festivali başladı
 Bu yıl 4.sü yapılan festivale, ülkenin dört bir yanından ve Yunanistan'dan yaklaşık 200 bisikletçi katıldı.

            Saat 13.30 sıralarında gerçekleşen start öncesi konuşan Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, kültür ve sporu içine alan çok güzel bir festival gerçekleştirildiğini, Keşan Belediyesi olarak bu festivale destek vermekten dolayı mutlu olduklarını bildirdi ve şunları söyledi: “Ülkemizin değişik yerlerinden gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyorum ve onları bölgemizde ağırlamaktan dolayı mutlu olduğumuzu söylemek istiyorum. Katılımın yoğunluğu bizleri memnun ediyor.  Hakan Eşme nezdinde DOÇEK’e organizasyonları nedeniyle teşekkür ediyorum.  Bu festivalimizi her yıl daha olgunlaştırarak devam ettirmeyi planlıyoruz. Festivalimizin, hayırlı olmasını, sağlıklı ve huzurlu geçmesini diliyoruz.”

            Özcan’ın ardından DOÇEK Başkanı Eşme söz aldı.

Türkiye’nin en güçlü ve prestijli dağ bisikleti festivalini gerçekleştirdiklerinin altını çizen Eşme, “Bölgemiz su sporlarının yanında doğa ve kara sporları alanında da çok önemli bir potansiyele sahip. Her geçen yıl festivalimize yoğun bir katılım sağlanıyor. DOÇEK olarak turizm potansiyelimizin tanıtımına katkı sağlamak için bu etkinliği düzenliyoruz. Geçen yıl olarak belirlenen festival teması bu yıl; şeklinde belirlendi. Bisiklet ulaşım sorununa en büyük çözümdür. Bisiklete gösterilen önemle trafikte sorunlar önlenebilir. Festivalimize katılan tüm konuklarımıza teşekkür ediyoruz. Festivalimize katkı sağlayan Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’a ve Keşan Belediyesi ile ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşlarına, derneklere teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından festivale start verildi. Bisikletçiler, Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nden pedal çevirmeye başladı ve Kurtuluş Caddesi’ni geçip Hastane Caddesi ardından parkurlarına devam edip Gökçetepe Tabiat Parkı’na ulaşacak. İkinci gün İbrice-Mecidiye bölgesinde pedallayacak olan bisikletçiler, öğle saatlerini Mecidiye Beldesi’nde geçirecekler, pazar sabahı kamptan ayrılıp dönüşe geçecek olan bisikletçiler, dönüş yolunda Çamlıca Beldesi’ne uğrayıp faaliyetlerini başladıkları gibi Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde sona erdirecek.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.