Tarih: 01.01.0001 00:00 18

İstanbul'da Gündem Finans

Küresel ekonomide yükselen tansiyon İstanbul Finans Zirvesinde masaya yatırılacak

İstanbul'da Gündem Finans
 

Türkiye'de etkilerini hissettiğimiz ekonomik krizin küresel boyutları ve ekonominin nasıl canlandırılabileceği arayışları bu yıl 6. kez düzenlenecek olan İstanbul Finans Zirvesi'nin gündem maddesi olacak. Ana teması 'Düşük Büyüme ve Düşük Faiz Ortamında Yol Almak' olan zirvede özellikle bu ortamın yarattığı risklere dikkat çekilecek. İstanbul Finans Zirvesi (IFS), 8-9 Eylül 2015 tarihlerinde Hilton Convention Center’da gerçekleştirilecek.

Yavaşlayan küresel ekonomik büyüme, düşük faize ilişkin endişeleri de beraberinde getiriyor. Farklı ülkelerin merkez bankası başkanları ve başkan yardımcılarının değerlendirmelerde bulunacağı zirveye, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katılması bekleniyor. Ana teması 'Düşük büyüme ve düşük faiz ortamında yol almak' olan zirveye Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun ve Türkiye'nin en uzun süreyle Ekonomi Bakanlığı yapan Ali Babacan da katılacak. Zirvenin en ilgi çekici oturumlarından biri olan 'Para Politikası ve Finansal İstikrar' konulu oturumda, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve İzlanda Merkez Bankası Başkanı Mar Gudmundsson’un yanısıra önemli ekonomist İtalya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Salvatore Rossi de para politikalarının uluslararası seyrini masaya yatıracaklar. ABD Merkez Bankası’nın (FED) Eylül toplantısından hemen önce gerçekleşecek zirve, katılımcılarına Fed’in açıklamalarıyla ilgili önemli ipuçları sunacak.

KÜRESEL EKONOMİNİN NABZI İSTANBUL’DA ATACAK

Düşük Büyüme ve düşük faiz konuları ekonomideki risk algıları kadar ekonominin uzun vadede göstermesi beklenen performansla da yakından ilişkili. Zirve’de düşük büyüme ve düşük faiz ortamında finansal karar alıcıların büyük risk alma eğilimleri, finansal merkezlerin geleceği ve küresel kalkınmaya etkilerinin konuşulacağı bir panel de olacak. Gelişen pazarlarda 20 Küresel Düşünce Lideri’nden biri olarak seçilen, MRL Corporation (İngiltere) Yönetim Kurulu Başkanı Cornelia Meyer moderatörlüğünde gerçekleştirilecek olan panelde şu isimler yer alacak. Casablanca Finance City Authority CEO’su Said Ibrahimi, Lüksemburg for Finance CEO’su Nicolas Mackel, Borsa İstanbul Başkanı Dr. Talat Ulussever ve Frankfurt Main Finance Genel Müdürü Hubertus Vath

Zirvede yatırımların artmasına yönelik iyileştirmelerin konuşulacağı başka bir panel de bulunuyor. Düşük Gelirli Bir Dünyada Yatırım Bankacılığı, Özel Sermaye ve Bankacılık Dışı Finansal Kurumlar başlıklı panelde Turkcell Grup CFO’su Murat Doğan Erden, Willis Group Küresel Finans Enstitüleri Endüstrisi Başkanı Mary O’Connor, İtalya’nın önde gelen varlık yönetim şirketi Azimut Holding Ülke Müdürü Georgia Medda konuşma yapacak.

Zirvenin öne çıkan panellerinden bir başkası olan Büyüme Finansmanı, Sanayi ve Altyapı oturumu Hazine Müsteşarı Cavit Dağdaş’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek. İslam Kalkınma Bankası Altyapı Direktörü Dr. Walid Abdelwahab, Black Sea Trade & Development Bank Başkanı İhsan Uğur Delikanlı ve Global Client Services Başkan Yardımcısı Dimitris Tsitragos sanayinin finansmanı hakkında değerlendirmelerde bulunacak.

Küresel dünyanın sorunlarının konuşulduğu ve çözüm önerilerinin getirildiği İstanbul Finans Zirvesi, geçtiğimiz beş yılda 35 farklı ülkeden 173 konuşmacı ve 51 farklı ülkeden beş binin üzerinde katılımcıyı ağırladı. Bu sene de gündemin nabzını tutan bir ana temayla düzenlenecek olan Zirve’de Kuzey Amerika, Avrupa, Körfez Bölgesi ve Doğu Asya olmak üzere birçok küresel lideri 8-9 Eylül tarihlerinde Hilton Convention Center’da bir araya getirecek.

IFS’15 SPONSORLARI 

PLATİN SPONSOR – TURKCELL 

Turkcell Türkiye’de entegre iletişim ve teknoloji hizmetleri sağlamaktadır. 30 Haziran 2015 itibarıyla dokuz ülkede yaklaşık 67,9 milyon mobil abonesi ve Türkiye’de 1,3 milyonu aşan sabit abonesi bulunmaktadır. Turkcell dünyada HSPA+ teknolojisini kullanan ilk operatörlerden biri olmuştur. HSPA+ teknolojisini şebekesinde ilk uygulayan operatörlerden biri olarak data kullanımındaki artışa paralel iki yeni HSPA+ teknolojisini daha hayata geçirdi. Üç Taşıyıcılı HSDPA ile DC-HSUPA teknolojileri sayesinde, dünyada ilk defa 3G şebekesinde 63,3 Mbps’a varan veri indirme hızı; ayrıca 11,5 Mbps’a varan veri yükleme hızı sağlanabilmektedir. Turkcell, Türkiye'nin evlere kadar saniyede 1000 Mbps'e varan hızlarda fiber genişbant erişimi sağlayan ilk telekom operatörüdür. Turkcell, 30 Haziran 2015 itibarıyla 3G şebekesi ile Türkiye nüfusunun yaklaşık %92,06’sını, 2G şebekesi ile de %99,85’ini kapsamaktadır. 30 Haziran 2015 itibarıyla, Turkcell’in geliri 3,1 milyar TL’ye (1,2 milyar ABD Doları) ve aktif büyüklüğü 20,7 milyar TL’ye (7,7 milyar ABD Doları) ulaştı. Temmuz 2000 yılından bu yana hem NYSE, hem de BIST’te kote olan Turkcell; NYSE’de kote olan tek Türk şirketidir.

STRATEJİK ORTAK – ŞEKERBANK

 1953 yılında Anadolu'daki yüz binlerce kooperatif üyesi pancar çiftçisinin küçük birikimleriyle kırsal kalkınmayı desteklemek ve şeker sanayinin finansmanı amacıyla kurulan Şekerbank T.A.Ş., İşletme ve Tarım Bankacılığı, Kurumsal Bankacılık, Ticari/KOBİ Bankacılığı ve Bireysel Bankacılık alanlarında hizmet vermektedir. Türkiye’de Borsa İstanbul Kurumsal Yönetim Endeksi’ne ilk giren banka olan Şekerbank’ın Türkiye genelinde 302 şubesi, 11 bölge müdürlüğü (3 İstanbul, 8 Anadolu) ve 1 yurt dışı temsilciliği bulunmaktadır.

 Şubelerinin %66’sı Anadolu’da bulunan Şekerbank, tabana yaygın bankacılık anlayışıyla misyonunu ‘Anadolu Bankacılığı’ olarak tanımlamıştır. Şekerbank, bu misyon doğrultusunda, bankacılık hizmetleriyle tanışmamış kesimleri de bankacılıkla tanıştırıp sadece büyük şehirleri ve büyük firmaları değil, Anadolu’daki bölge ve şehirlerden gelen projeleri de öncelikleri arasına alarak, benimsediği odaklı strateji ile sektöründe ölçekten bağımsız olarak özel ve farklı bir yer edinmiştir.

 Kurulduğu günden bu yana faaliyetlerini tüm sosyal paydaşlarını kapsayacak şekilde toplumsal kalkınmayı destekleme yönünde sürdüren Şekerbank, bu misyonunu sürdürülebilir kalkınma perspektifinde geliştirerek faaliyetlerini sürdürmektedir.

 Türkiye çapındaki 71 il ve 101 merkez dışı ilçede bulunan 302 şubesinin yanı sıra, sekerbank.com.tr ve 444 78 78 üzerinden müşterilerine hizmet veren Şekerbank’ın iştirakleri arasında; Şeker Yatırım, Şeker Factoring, Şeker Leasing, Şekerbank Kıbrıs Ltd. ve Şeker Finans yer almaktadır.

 

STRATEJİK ORTAK – TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ (TİM)

 Bugün sayısı 70 bini aşan ihracatçıların çatı kuruluşu Türkiye İhracatçılar Meclisi, 1993 yılında kuruldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi, bölgesel ve sektörel bazda faaliyet gösteren 60 İhracatçı Birliğini, 26 ihracatçı sektörü, ihracatçılara ve İhracatçı Birlikleri’ne hizmet veren 13 Genel Sekreterliği Türkiye’de ve uluslararası düzeyde temsil etmektedir. Sektörler Konseyi üyeleri, 60 İhracatçı Birliğinin delegelerinden oluşan TİM Genel Kurulu’nda, her sektör için sektörün kendi delegeleri tarafından, yine bu delegeler arasından seçilen birer asil üyeden oluşmaktadır. TİM Başkanı, Sektörler Konseyi asil üyeliğine seçilenler arasından, tüm delegeler tarafından seçilmektedir. TİM Yönetim Kurulu üyeleri ise, Sektörler Konseyi’nin ilk toplantısında, kendi üyeleri arasından belirlenmektedir.

  70 bin ihracatçının temsilcisi olarak misyonumuz, kamu ve özel sektör kuruluşları ile ihracatçılar ve karar vericiler arasında koordinasyonu sağlamak, ihracatın ve ihracatçının sorunlarının çözüm merkezi olmak, ihracatçılarımızı yurt içinde ve yurt dışında temsil etmek, ihracatın geliştirilmesi yönünde politikalar oluşturmaktır.

 “Değişimi gerçekleştirmek, geleceği tasarlamaktır” vizyonu ile çıktığımız bu yolda, ihracatçılarımızla birlikte emin adımlarla 2023 hedeflerimize ar-ge, inovasyon ve markalaşma alanında yaptığımız çalışmalarımız ile ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.