Mecidiye Sahili Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Emin Nedim Gülkaç ve Yönetim Kurulu üyeleri, 9 Eylül 2015 Çarşamba günü, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret etti
Mecidiye Sahili’nde sorunların kökten çözümü için yapılması gereken işler olduğuna vurgu yapan Gülkaç, “Biz de tam da bu noktada Keşan Belediye Başkanımız Opr. Dr. Mehmet Özcan’la görüşmek için buradayız. Söz konusu sahilimiz NATO Çıkartma Sahası olarak geçiyor ve eğer bu statü değişmezse sahilimizin sonu ne olacak kestiremiyoruz. Burasının kamuya açık hale getirilmesi lazım. Bu alan açık hale gelirken de belediyenin kontrolünde olması lazım. Bu anlamda yapısal değişikliklere ihtiyaç duyuluyor. Biz sahilimizde dar gelirli vatandaşlarımızın da tatil yapmasını istiyoruz. Ama ihtiyaçlarının giderileceği alanlar yapıldıktan sonra. Yoksa çöplerini bırakıp gidecekleri bir anlayışa da karşıyız. Umarız bir dahaki sezon bu sorunları yaşamayız.” şeklinde konuştu.
Emin Nedim Gülkaç, sözlerinin sonunda, Saros sahillerinin Türkiye’nin ve dünyanın en güzel körfezlerinden olduğunu, denizi ve kumsalı ile eşsiz güzellikteki alanın korunması gerektiğini ifade etti.
Gülkaç’ın ardından Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan konuştu.
Özcan, Mecidiye Belediyesi kapatıldıktan sonra askeri kamptan belediyenin mücavir alan sınırına kadar olan alanda çok güzel bir sahil şeridi olmasına rağmen sahiplenme sıkıntısı olduğunu vurguladı ve şunları söyledi: “Orada bir muhtarlık var ama sahile ne kadar yetkili? Bir kamyonla sahilin sorunları çözülemez ki! Keşan Belediyesi olarak ilaçlama ve çöp alımları konusunda yardımcı olduk, oluyoruz ama alana binlerce insan geliyor ve sorun sadece çöp değil. Daha güzel ve nezih bir ortam Mecidiye Sahili’nde yaratılabilir. Ben de bu sorunları çözmek adına Mal Müdürlüğü’nde bir girişim başlattım. Dedik ki
Mecidiye Sahili’nin iki sıkıntısı olduğunu, bunlardan birinin alanın NATO Çıkartma Sahası olması, ikincisi ise bu durum eğer devam edecekse “Yapılacak düzenlemeler NATO Çıkartma Sahası’na engel mi?” sorusuna cevap olduğunu belirtti ve şunları dile getirdi: “Kıyı Kenar Çizgisi’nin ilk 50 ve ilk 100 metresinde yapılabilecek yapılar belirlenmiş ve kanunda bunlar açık şekilde belirtilmiş. Konuyla ilgili Mal Müdürlüğü’nde girişimlere başladık. Gerekirse Valilik nezdinde de görüşeceğim. Bu sahilin belediye gibi bir güç tarafından sahiplenilmesine ihtiyaç var. Otoparktan alınan 2-3 TL ile sahildeki işler yürütülemez. O alanda misafirlerin rahat bir şekilde ağırlanacağı her şeyin düzenli şekilde işlediği alanlara ihtiyaç var. Bu alan tüzel kişilik tarafından yönetilmeli, kontrol edilmeli. Yetkili makamlarla görüşmeler sürecek. Ne kadar sonuç alınır bilemiyorum ama işin üstünde titizlikle duracağız. Gerekirse Vali Bey’le de görüşeceğiz. O bölge düzgün bir halk plajı olmadan, alanda kargaşa bitmez.”
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.