Tarih: 01.01.0001 00:00 2

Üniversiteliler temizlikte de online!

Teknolojiyi en etkin biçimde kullanan gençler, günlük hayattaki temizlik ihtiyaçlarına da internetten çare buldu. Temizlikyolda.com’un yedi ildeki 35 bin siparişi inceleyerek yaptığı çalışmaya göre, en çok online siparişi üniversite ö

Üniversiteliler temizlikte de online!
 Üniversiteliler temizlikte de online!

 

Teknolojiyi en etkin biçimde kullanan gençler, günlük hayattaki temizlik ihtiyaçlarına da internetten çare buldu. Temizlikyolda.com’un yedi ildeki 35 bin siparişi inceleyerek yaptığı çalışmaya göre, en çok online siparişi üniversite öğrencileri verdi.

 

Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın, Antalya, Eskişehir ve Bursa olmak üzere yedi şehirde ve yurt dışında Kıbrıs'ta online sipariş sistemiyle hizmet sunan temizlikyolda.com, 20 bin kullanıcının 35 bin siparişini inceledi. Buna göre İstanbul’da ev temizliği talebi en çok Kadıköy’den, kuru temizleme talebi Ataşehir’den geliyor. “Halımı yıkatmak istiyorum” diyenlerin çoğu Maltepe’de oturuyor. Online temizlik hizmetinden en çok üniversite öğrencileri yararlanıyor. Siparişler içinde yüzde 25’lik bir orana sahip olan gençleri, yüzde 20’yle çalışan kadınlar takip ediyor. Siparişlerin yüzde 15’i annelerden, yüzde 10’u ise yalnız yaşayanlardan geliyor. Temizlik için en çok tercih edilen gün cumartesi. Ay sonlarında temizlik talebi artıyor.

 

En çok ev temizliği isteniyor

 

Temizlikyolda.com Genel Müdürü Hakan Kibar, kuru temizlemeden ev ve ofis temizliğine, halı yıkamadan çamaşırhane hizmetine kadar birçok temizlik hizmetine online ulaşma imkânı sunduklarını belirtti. Siteden talep edilen en popüler beş hizmeti ev temizliği, koltuk yıkama, kuru temizleme, halı yıkama ve çamaşır temizlik hizmetleri olarak açıklayan Kibar, şu ana kadar 1,2 milyon metrekarelik ev ve ofis temizliği yaptıklarını, 55 binden fazla kuru temizleme  ve 33 bin metrekare halı temizliği gerçekleştirdiklerini ifade etti.

 

Yatırımla büyüdüler

 

2015 başında BIC Angel Investments’tan 500binTL’lik yatırım aldıklarını söyleyen Kibar, bu destek sonrası yüzde 200’lük bir büyüme gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. Temizlikyolda.com, internet ve teknoloji sektörlerine damga vuran Webrazzi Ödülleri’nde 2014 yılı “Yılın Yeni Web Girişimi” kategorisinde de birincilik ödülüne layık görülmüştü.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.