Tarih: 01.01.0001 00:00 2

Moda Tasarımında İddialı

Çok küçük yaşlarda tasarım yapmaya başlayan ve Kapalıçarşı tozunu yutan Elif Janset Kılıçtaş, sıradışı takı ve mücevherlerinin yanında moda tasarımlarıyla da aından söz ettiriyor. Moda ve sanat ilişkisinin gücüne inanan, herk

Moda Tasarımında İddialı
 Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fak. Heykel bölümü ve Tekstil Sanatları bölümü mezunu olan ve çok küçük yaşlarda Kapalıçarşı’nın  tozunu yutan Elif Janset Kılıçtaş, Akademi İstanbul’da da kuyumculuk eğitimi alıyor. İlk başta sıradışı tasarımlarının kabul görmediği Kapalıçarşı’da  mucizevi diye betimlediği Sevan Bıçakçı ile yolları kesişiyor. Herkesten farklı, iç sesini dinleyerek oluşturulmuş, olağandışı tasarımları ile usta Sevan Bıçakçı’nın dikkatini çekerek uzun süre birlikte çalışıyorlar. Birlikte çok başarılı işlere imza atan Kılıçtaş, heykel eğitimi için oradan ayrılıyor. Tasarımlarına farklı bir bakış açısıyla bakmasını sağlayan heykel eğitiminin hayatındaki yeri çok büyük. Takı-mücevher-heykel-sanat-tasarım’ı bir bütün olarak gören Kılıçtaş, moda ve tekstilde de çok iddialı.

Şimdi de moda…

Takı ve mücevherde rüştünü ispatlayarak birikimlerini farklı alanlarda da kullanmaya kararlı olan Kılıçtaş, geçtiğimiz aylarda Pera Müzesi’nde dünyanın bir çok ülkesinin katılıyla gerçekleştirilen dünyayı gezen çantalar isimli sergisinde büyük beğeni topluyor. Ve şimdi de tamamen el işçiliği ile ham ipek ve pamuktan üretilen kimono, elbise, gömlek üzerine yaptığı özel çizimlerle adından söz ettiriyor.  Çok az modacının sanatı da içinde barındırdığı tasarımlar yaptığını belirten Janset Kılıçtaş’ın bu konudaki görüşleri ise şöyle;  “Moda ve sanat arasında her tasarımcı bağlantı kurmuyor aslında. Moda tüketilendir ilk anda begenilmedigi kişiler tarafından bile sürekli kendilerine diretilerek kabul edilendir. Moda aslında popüler kültüre hizmet eder. Sanat baska bir duruştur. Sanat kişilerin istediğine göre şekillenmez pop art gibi sanat akımları hariç. Sanatçının bir sorunu vardır ve bunu ortaya koyma biçimidir sanat.  En cok sevdigim tasarımcılar ise;  Anna Dello Russo, Elie Saab ve John Galliano”


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.