Tarih: 01.01.0001 00:00 3

Okan Üniversitesi, Avrupa şampiyonu

Okan Üniversitesi, girişimcilikte Avrupa İş Ödülleri Türkiye Şampiyonu oldu

Okan Üniversitesi, Avrupa şampiyonu
 Okan Üniversitesi, Avrupa’nın en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen European Business Awards 2015-2016’da (Avrupa İş Ödülleri) yarışarak “Yılın Girişimcisi” kategorisinde Türkiye Ulusal Şampiyonu olarak kategorisinde Avrupa’da Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı. Okan Üniversitesi Avrupa ülkelerinden seçilen diğer Ulusal Şampiyonlarla birlikte yarışmanın bir sonraki aşamasında büyük ödül olan 'Ruban d'Honneur' unvanı için Avrupalı rakipleriyle yarışacak.

Okan Üniversitesi, European Business Awards 2015-2016’da (Avrupa İş Ödülleri) yarışarak “Yılın Girişimcisi” kategorisinde Türkiye Ulusal Şampiyonu oldu. Üniversite, kategorisinde Avrupa’da Türkiye’yi temsil etmeye hazırlanıyor. Okan Üniversitesi bu ödüle kuruluşundan bu yana girişimcilik alanında fark yaratan projelere imza attığı için layık görüldü. Üniversite, Tuzla Kampüsü’ndeki Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi önderliğinde kadınları sürdürülebilir istihdama kavuşturmak amacıyla Kadıköy ve Tuzla belediyeleriyle ortaklaşa projeler yürütüyor. Ayrıca “Liseli Gençler Sosyal Girişimcilik Proje Yarışması”nı düzenleyerek dereceye giren öğrencilere yüzde 100’e varan farklı oranlarda burs sağlıyor. Üniversite KAGIDER Pusula Projesi ile girişimci olmak isteyen kadınlara her türlü yol gösterecek online eğitim sitesinin ana akademik partnerliğini de üstleniyor.

Okan Üniversitesi Kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan ödülle ilgili olarak “’Yılın Girişimcisi’ kategorisinde Türkiye şampiyonu olmaktan ve ülkemizi temsil etmekten çok büyük gurur duyuyoruz. Türkiye'de ilk kez 2008 yılında üniversitemizde başlatılan 'Girişimcilik Dersi' ile öğrencilerin girişimci ruhunu ortaya çıkararak onlara farklı bir vizyon kazandırmayı hedefledik. Bugüne kadar Muhtar Kent, Ahmet Nazif Zorlu, Leyla Alaton gibi iş dünyasının önde gelen onlarca ismi, Girişimcilik Dersi’nde Okan öğrencileriyle buluşarak deneyimlerini aktardı. Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezimiz aracılığıyla istihdam sağlamayı sürdürüyor, belediyeler ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) gibi önemli kuruluşlarla işbirlikleri gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

RSM International ana sponsorluğunda düzenlenen European Business Awards, bu yıl 33 Avrupa ülkesinden 32 bin üzerinde şirketin ve kurumun katılımı ile gerçekleştiriliyor. Yarışmanın ikinci aşamasında, Ulusal Şampiyonlar işlerinde elde ettikleri başarıyı nasıl yakaladıklarını detaylarıyla anlattıkları bir sunum videosu ile yarışacak. Jüri tüm videoları izleyecek ve ‘Ruban d’Honneur’ ödülünün sahiplerini belirleyecek. Ruban d’Honneur ödüllü şirketler ve kurumlar, 2016 yılında düzenlenecek büyük finalin bir parçası haline gelecekler.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.