Tarih: 16.09.2015 18:37

Sporcu Sağlığına Yönelik Hizmet

Facebook Twitter Linked-in

 Bedenimizi, ruhumuzu ve kabiliyetlerimizi hem düzenli hem de dengeli olarak geliştirmeye yarayan spor, insan sağlığı için oldukça faydalıdır.  Spor yaparken hem amatör hem de profesyonel sporcuların başına gelebilecek olumsuz durumlara karşı önlem almak, yaşanan kaza ve sakatlıklarda acil müdahalelerde bulunmak hayati önem taşımaktadır. 

 

Tıbbi ihtiyaçlara yönelik teknolojisi, üst düzey tıbbi kadrosu ve JCI akreditasyonu ile dünyanın önde gelen sağlık kuruluşları arasında gösterilen Emsey Hospital artık Emsey Sport Medicine Multidisipliner Klinik Entegrasyonu Projesi ile sporcu sağlığı alanında yeni bir hizmet sunuyor. Spor esnasında yaşanan sakatlıklara yapılacak acil müdahalenin yanı sıra, istikrar gerektiren rehabilitasyon süreçlerine duyulan ihtiyaçlara da Emsey Sport Medicine uzmanları anında cevap verebilecek.

 

Emsey Hospital Sport Medicine’da neler var?

 

Emsey Sport Medicine, bünyesinde 7 kliniğin sporcu sağlığına yönelik çalışma birlikteliğinden oluşturduğu yeni yapılanmasıyla tıbbi tedavi ve hizmetleri sporcu hastalarına sunuyor. Bu klinikler; Ortopedi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Kardiyoloji, Göğüs Hastalıkları, Beyin Cerrahisi (Spine Surgery), Göz Hastalıkları, Beslenme ve Diyet bölümü branşlarından oluşuyor.

 

Emsey Sport Medicine’da sporculara temel olarak iki önemli hizmet sunuluyor. Bu hizmetlerden ilkini spor karşılaşmalarında veya antrenmanlar sırasında sporcuların yaşadıkları sakatlanmaların tedavisine yönelik hizmetler, diğerini ise koruyucu ve destekleyici hekimlik oluşturuyor.

 

Rehabilitasyon hizmeti ile farklılaşıyor 

 

Ortopedik sorunlarda, sakatlıklarda; artroskopik cerrahi, el ve üst ekstremite cerrahisi, omurga cerrahisi başarı ile uygulanıyor. Cerrahi öncesi ve sonrası rehabilitasyonun yanı sıra, cerrahi gerektirmeyen sporculara da rehabilitasyon başarı ile gerçekleştiriliyor. Sportif rehabilitasyonda ise konusunda deneyimli doktorlar, fizyoterapistler ve spor eğitmenleri hizmet veriyor.

 

Cerrahi öncesi ve sonrasında görülen ağrı ve tutukluğun ve adele zayıflıklarının giderilmesi için çeşitli fizik tedavi ve rehabilitasyon yöntemlerinin uygulanması, girişim sonrasında ilk günden itibaren başlayan kapsamlı bir FTR (Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon) programları başarı ile gerçekleştiriliyor.

 

Hastalara uygulanan fizik tedavi yöntemleri; sıcak/soğuk uygulamaları, ultrason, elektrik akımı ile uyarıları, su içi tedavileri ve traksiyon gibi çekme tedavilerini içeriyor.  Emsey Sport Medicine’nın konusunda uzman tecrübeli ekibi tedavilerde kullandığı cihazlar ile dünyadaki son gelişmeler ışığında tedaviler planlayarak, bu yöntemleri hastalarına güvenle uygulayabiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —