BEYLİKDÜZÜ GAZETESİ 2.10.2015 20:37:21 1 0

Bakanlık kararları önceliğimizdir

Bakırcı; Bu dengenin bozulmayacağı ve birbirinden değerli eğitimcilerimiz sayesinde, çocuklarımın başarıların artacağı bir yıl diliyorum” dedi.

Bakanlık kararları önceliğimizdir

Bakanlık kararları önceliğimizdir 

Yakuplu İlkokulu’nda düzenlenen açılış töreni ile 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili çaldı.

Beylikdüzü Yakuplu İlkokulunda düzenlenen açılış törenine Beylikdüzü Kaymakamı Adem Ünal, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü ilçe milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, Beylikdüzü’nde görev yapan okul müdürleri, Beylikdüzü belediye meclis üyeleri ve çok sayıda veli katılım gösterdi.

Görevimiz uygar bir nesil yetiştirmektir

Törenin açılış konuşmasını yapan Yakuplu ilköğretim okulu müdürü İbrahim Saygın, “insanı diğer insanlardan ayıran tek özellik akıldır. Aklı geliştiren ise eğitim ve okullardır. Bizim görevimiz çocuklarımızı uygar bir nesil olarak yetiştirmektir. Yakuplu ilköğretim okulu yeni eğitim yılına kapılarını coşku ile açıyor. Veli, Öğretmen ve öğrenci üçlü saç ayağının birer ayaklarıdır. Dengenin bozulmaması için herhangi birinde aksaklık olmaması gerekir. Bu dengenin bozulmayacağı ve birbirinden değerli eğitimcilerimiz sayesinde, çocuklarımın başarıların artacağı bir yıl diliyorum” dedi.

Okul müdürünün konuşmasının ardından katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, Büyük bir heyecanla okullarına başlayan öğrencilere, aynı heyecanla çocuklarını eğitimcilere teslim eden velilere ve gelecek nesli iyi yetiştirmek için çok çalışması gereken eğitimcilere, başarılarla dolu bir yıl olması temennilerinde bulundu.

 

Bakanlık kararları önceliğimizdir

Bakırcı, “ Yarının umutları sevgili öğrencilerim hoş geldiniz. Eğitimin olmazsa olmazları temel değerleri olan okullarımızın kapılarını yeni bir eğitim yılına daha açmanın heyecanını yaşıyoruz. Çağdaş toplumların en büyük değeri eğitimdir, bunu başaramamış eğitimi ön planda tutmamış toplumlar geri kalmıştır. Çocuklarımızı vatanımızın bekası ve hürriyetimizi korumak için eğitmeliyiz. Bizler bakanlığımızın amaç ve kararları çerçevesin de çocuklarımızı yetiştireceğiz. Tüm personelimiz ile birlikte, gerekirse gece gündüz çalışarak, yeni plan ve projeler ışığında eğitim yılına adım attık. Veli, öğretmen ve öğrencilerimiz için büyük başarılara imza atılacak bir yıl olsun” dedi.

 

İmamoğlu’ ndan her zaman destek sözü

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, katılımcılara eğitime verdikleri önemden dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “ çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında emeği geçen tüm eğitimcilerimize teşekkür ediyorum. Yeni eğitim yılında yapacağınız projelerde her zaman yanınızda olacağız. Gelecek nesillerin ilim ışığı altında yetişmeleri konusunda ne yapmamız gerekiyorsa, bize düşen görev ne olursa olsun biz hazırız. Milli eğitim müdürlüğü ile yapmış olduğu anlaşma dâhilinde eğitime en büyük bütçeyi ayıran belediye Beylikdüzü Belediyesidir. Okullarımızın ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile ziyaretlerimiz yıl boyunca devam edecektir. Hayırseverlerimiz ile görüşerek ilçeye yeni eğitim yuvaları kazandıracağız. Eğitim adına yapılacak her projeye, katkı verecek eğitim sevdalıları olduğumuzu unutmayın” dedi.

 

Ünal, Şehit edilen eğitimcileri unutmadı

Beylikdüzü ilçe Kaymakamı Adem Ünal, “Bugün burada mutluluğumuz ve rahatımız için değil, bu çocukların başarı düzeylerini yükseltmek için eğitim için bir aradayız.  Ders başarılarından önce öğrencilerinizin sağlıklı olmaları konusunda da eğitim camiasının hassas davranacağını düşünüyorum. Çocuklara dikkat edeceksiniz, sağlıksız çocuk eğitimde istenilen başarıyı yakalayamaz. Değerli eğitimciler ve veliler, Sokaklarda satılan ürünlerin alınmayacağı konusunda çocuklarınızı uyarmalı, kantinlerinizde satılan ürünlerin denetçileri önce siz olmalısınız. Sağlıklı çocukların alacakları eğitimler onları hayata hazırlamanızda size kolaylık sağlayacaktır. Yeni eğitim yılında herkese hak ettiği başarıyı elde etmesini temenni ediyor, görevi başında şehit edilen öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

 

Ünal, ilk zili çaldı

Yakuplu İlkokulu halk oyunları ekibinin dans gösterisi ve ritim grubunun hareketli müzik sunumunun ardından Beylikdüzü Kaymakamı Adem Ünal, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilere ve velilere hayırlı olmasını dilekleri ile okul zilini birlikte çaldıktan sonra, öğrenciler derslerine başlamak üzere sınıflarda yerlerini alırken, açılış töreninde bulunan katılımcılar tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

 Haber: Nezir KARAYÜN - 

 


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.