Tarih: 10.10.2015 20:04

Okulcu Hasan, Söz Verdi..!

Facebook Twitter Linked-in

 Okulcu Hasan, Söz Verdi..!

Büyükçekmece Milli Eğitimi Müdürü Hasan Uygun, ilkokullar için hayal ettiği “Butik Okullar” projesi ile Milli eğitime yeni bir kimlik kazandırabileceklerini ve Veli Okul işbirliğinin güçleneceğini söyledi.

İstanbul’da eğitimde başarı sıralamalarında iyi bir derece ile Büyükçekmece’yi temsil ettiklerini altını çizen Uygun,

Uygun; “Butik Eğitim Projesi hayata geçirilmeli”

İlk, orta ve lise eğitimleri ile ilgili çeşitli projeleri olduğunu belirten Büyükçekmece Milli Eğitimi Müdürü Hasan Uygun, “yerinde eğitim alınabilecek en kaliteli. Eğitimdir” olgusunu savunduğunu ifade etti. İlkokul çağındaki çocukların mahalleler arasına serpiştirilmiş, az katlı az derslikli eğitim kurumlarının öğrenci için ulaşımı kolay, veli ve eğitimcinin diyaloglarını güçlü olacağı yerler olacağına değinirken, orta öğretimin spor alanlarıyla desteklenmesinin kişisel gelişim açıcından önemli olacağına işaret etti. Lise ve dengi eğitim kurumlarında ise kampus sisteminin olması gerektiğinin böylece, sosyal ve kültürel yaşamın içinde olduğu bir eğitim kurumunun başarıyı tetikleyeceğini söyledi.

 

“Kötü alışkanlıklardan uzaklaştırabiliriz”

Uygun;  “ Çocuklarımız butik okullarda, hem ailelerinin hem mahallerinin uzağında olmadan, oyun ve eğitim saatlerini ulaşım için harcamadan yaşama hazırlanırlar. Butik okullarda çocuk birey olmayı öğrenerek, sürü psikolojisinden ayrılır. Lise eğitiminde ise kampus sistemi, sosyal donatı ve spor alanlarıyla zenginleştirilerek, gençlerimizin eğitim alanları içerisinde daha fazla vakit geçirmeleri sağlanabilir. Bu proje gençliğin bir takım kötü alışkanlıklardan uzakta tutulmasını sağlamak hedefli yapılmalıdır” dedi.

 

“Akgün bizim için değerlidir”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “ bizim için çok değerlidir” diyerek, Büyükçekmece belediyesi işbirliğinde yeni eğitim kurumları projeleri olduğuna değindi. Uygun; “ Kumburgaz ve Tepecik Ulus mahallesinde eğitim kurumları ihtiyaçlarının bilincinde olan belediye başkanımız Dr. Hasan Akgün, tarafımıza kurumların arsa tahsisleri ve yapımında destek sözü vermiştir. Bu güne kadar birçok projede desteğini aldığımız Akgün’ün,  bugün “Okulcu Hasan” unvanını almış olması eğitimci olarak bizleri gururlandırmıştır. İstanbul genelinde adından söz ettiren Büyükçekmece Belediyesi, eğitime her alanda destek veren, gerek eğitim binalarının arsa tahsisleri, hayırseverler vatandaşlarımızın eğitim camiasıyla buluşturulması, okullarımızın tadilat ve bakımlar ve binlerce insana hizmet veren kurslarıyla geleceğe ışık tutmamızda bizlere yardımcı oluyor” dedi.

 

“Dr. Akgün, sözünü tutar”

Uygun, “Büyükçekmece’ de eğitim konulu bir çok toplantı ve sohbette, Eğitim camiasına her alanda destek vereceğinin altını çizen değerli belediye başkanımız, Dr. Hasan Akgün, alanında profesyonel bir ekip ile, Eğitim kurumlarının bu günü kurtaracak projeler ile değil, kentleşmenin hızla arttığı göz önünde bulundurularak hazırlanmış projeler hazırlayacağını biliyoruz. Bugün ilk ve orta öğretim alanlarımızı bölge halkımıza yeter seviyededir, fakat eğitim yalnızca dört duvar içerisinde düşünülmemelidir. Sosyal ve kültürel donatı alanları, spor alanları, bahçe ve oyun alanlarıyla geleceğe dönük eğitim kurumlarının olacağı bir Büyükçekmece için milli eğitim camiasına bir söz vermiştir. Yaptığımız görüşmeler neticesinde ekibini Kumburgaz ve Tepecik mahallelerinde ki alanlarda görevlendirdiğini umuyor, kısa zamanda yeni binaların yapımına başlamayı bekliyoruz” dedi.

 

“Güvenlikleri tehdit altında”

Rehber öğretmenlerimiz TEOG sınavları öncesinde ve sonrasında yapılan eğitimci toplantıları ile sürekli olarak bilgilendiriliyorlar. Gençlerimizin yaşadıkları ilçe içerisinde ki okulları tercih etmeleri demek, eğitim için verilecek süreyi ulaşım araçlarında vücudu ve beyni yıpratacak yaşam tarzından uzaklaşarak derse odaklanmalarında büyük bir etken olacaktır. Yaşadığınız ilçede tercih edeceğiniz okulları eğitim seviyesini bu şekilde daha ileriye taşımak için çalışacaktır. Veliler için ilçe dışına eğitime gönderilen her çocuk denetim açısından eksiklik yaşanması demektir. Çünkü uzağa gönderilen her çocuklarımızın güvenlikleri tehdit altındadır. Bu yalnızca bireysel güvenlik değil, sağlık açıcından, psikolojik açıdan ve çevresel etkenlerin ortaya çıkaracağı risklerdir. Geleceği planlarken yaşadığımız ilçede bulunan her türlü kurumdan ihtiyacımız olan hizmeti almayı da planlamalıyız. Bu eğitim, sağlık, sosyal yaşam, spor gibi birçok başlıkta toplanabilir” dedi.

 

“Gelecek nesil adına teşekkür ediyorum”

  Büyükçekmece Milli Eğitimi Müdürü Hasan Uygun, yeni eğitim ve öğretim yılının başarı dolu bir olmasını hedeflediklerini ve şube müdürleri ile birlikte bu yönde çok kapsamlı çalışmalar yaptıklarını belirtti. Uygun, “ Milli eğitim ve basın camiasında “Okulcu Hasan” olarak tanınan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, başta arsa temini olmak üzere, bir çok alanda tarafımıza söz vermiştir. Bu desteği bekliyor, başarılı çalışmalarından ve eğitime verdiği, vereceği destekten dolayı, gelecek nesil ve öğretmenlerim adına kendisine teşekkür ediyorum” dedi. 

Haber: Filiz Keleş

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —