Tarih: 01.01.0001 00:00 2

Beylikdüzü Elele... GÖRÜNTÜLÜ HABER...

Elele Yaşam Derneği Başkanı Elif Necla Türkoğlu, açılış öncesinde misafirleriyle yakından ilgilenirken, dernek olarak çalışmalarını anlatan bilgiler verdi.

Beylikdüzü Elele... GÖRÜNTÜLÜ HABER...
 Sosyal Statü gözetmiyoruz 

Merkezi Beylikdüzü’nde bulunan Elele Yaşam Derneği yeni yerine taşındı. Beylicium AVM 3. kata taşınan Elele Yaşam Derneğinin düzenlediği açılış programına iş ve siyaset dünyasından birçok isim katıldı.

Elele Yaşam Derneği Başkanı Elif Necla Türkoğlu, açılış öncesinde misafirleriyle yakından ilgilenirken, dernek olarak çalışmalarını anlatan bilgiler verdi.

“Amacımız Birliktelik Yaratmak”

Türkoğlu,  katılımcılara teşekkür ederek başladığı açılış konuşmasında, 2012 kurdukları derneğin faaliyetlerini anlattı. “ Sosyal Statü gözetmeksizin tüm canlıları içinde barındırmak, sorunlarını araştırmak, Sorunları doğru tespit edip çözüm üretmek ve sosyal dayanışmayı sağlamak, kararname ve yönetmeliklerle tanımlanan gıda bankacılığı faaliyetleri kapsamında Gıda Bankacılığı yapmak. Gıda bankalarının faaliyetlerinin planlanması, etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek ve onlarla işbirliği yapmak,sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak. Bu konularda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek, İşbirliği yapmak,toplumun menfaatine olacak her türlü faaliyetleri destekleyecek çalışmalar yapmak amacı ile kurulmuştur” dedi.

 

“Gıda Bankacılığı projesi ayrıcalıklıdır”  

Derneğin ilk projesi olan Gıda Bankacılığı hakkında bilgiler veren Türkoğlu, “ Beylikdüzü Belediyemizin Kadın ve Aile müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğümüz Gıda Bankacılığı projemiz Kavaklı eski çorba evi yerinde açılacaktır. Gıda bankamızdan ilçemizdeki ihtiyaç sahibi hemşerilerimize gıda, giyim, temizlik malzemeleri desteği sunulacaktır. Bölgemiz duyarlı vatandaşlarımızın yapacağı yardımların en seri ve düzenli şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması sağlanacaktır. Bu konuda destek olacak herkese kapımız açıktır. Katılımcı,şeffaf ve hesap verebilirlik ilkelerinden asla ödün vermeden yürüteceğimiz çalışmalar için desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

 

“Farkındalığın artması için çalışacağız”

Türkoğlu projenin genel amacı hakkında şu bilgileri verdi. “ Avrupa Bisiklet kullanım kültürünün düşük karbon salınımı ve iklim hareketi çerçevesinde adapte edilmesi ve temiz ulaşım modelleri üzerine farkındalık yaratmak olarak saptanmıştır. Projenin ayrıntılarında Münih Belediyesince uygulanmakta olan Bisiklet Başkenti Projesi çerçevesinde ki bisikletlerin teknik kontrolünü sağlayarak ilçemiz sınırlarındaki Bisikletlerin ulaşıma elverişliliği test edilecektir. Ayrıca öğrencilere,öğretmenlere,velilere ve çevre sakinlerine yapılacak okul ziyaretleri dahilinde gelişen Bisiklet Kültürü konusunda farkındalığın arttırılması da amaçlanmaktadır dedi. Açılışımıza katılarak bizlere verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederim” dedi.

Haber: Filiz KELEŞ

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.