SİYASET 21.10.2015 10:29:49 1 0

Yaptıklarımız Yapacaklarımızın Teminatıdır!

Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı ve Ak Parti 3. Bölge Milletvekili Adayı M. Mehdi Eker, Küçükçekmecelilerle bir araya geldi. Mehdi Eker, 12 yıllık iktidarları döneminde yaptıkları büyük projelerinin , AK Parti’nin daha büyük

Yaptıklarımız Yapacaklarımızın Teminatıdır!
 Yıkmak için birleştiler, kurmak için birleşemediler.

Mehdi Eker ,   7 Haziran sonrası ülkemizde istikrarsızlıkla baş gösteren,  ekonomik  siyasal ve toplumsal sorunlara değindi.  “AK Parti’yi tek başına iktidardan indirmek için ittifak yapan partiler, hükümet kurmaya gelince ittifak yapmadılar. Niye yıkmakta birleşiyorsunuz da, yapmakta birleşmiyorsunuz” diye sordu. Seçimin , hükümet kurulamayınca bir anayasal gereklilik olduğunun belirten Mehdi Eker, seçim hükümeti için kabineye bakan vermeyenleri de eleştirdi.

Tek parti iktidarı neden önemli

Mehdi Eker, vatandaşlara tek başına kurulacak bir iktidarın yeni istihdam imkanları ve daha iyi bir ekonomi anlamına geleceğini  şöyle izah etti “ Çünkü güçlü iktidar, cesur kararlar alabilmek demektir. Koalisyonda öyle bir şey olmaz. Alınacak her karar  ‘koalisyon ortağına yarar mı?, diye herkes birbirini kollar. Biz geçmişte koalisyonları yaşadık. En son 1999-2002 dönemindeki koalisyonda. Türkiye’nin sağcı solcu üç partisi bir aradaydılar. Türkiye tarihinin en büyük krizini yaşadı. Türkiye bütün servetini kaybetti. Memleketin selameti için gereken kararları alamadılar. Türkiye iflasın eşiğinden döndü, ağır faturalar işçinin, çiftçinin sırtına bindirildi”

Türkiye’nin son 12 yılı imar ve kalkınma projeleriyle dolu

Son 12 yılda Türkiye’nin büyük projeler üretip hayata geçirdiğini kaydeden Mehdi Eker, “Otoyollar, havalimanları bu dönemin imar projeleridir. Sadece Küçükçekmece’de bile çok önemli yatırımlar yapıldı. Yatırımlar istikrarla oldu. Türkiye büyüdü, Türkiye kalkındı, istikrarla gelişti. Huzura, barışa ihtiyacımız var. İstikrar olmazsa Türkiye’nin ihtiyaç hissettiği reformları gerçekleştirme imkanı olmaz.”

Kronikleşen sorunlar için adımlar atılmış çözümler devreye sokulmuştu.

 Son 12 yılda Türkiye’nin normalleştiğini, Kürt sorunu gibi bir çok kronikleşmiş sorunların çözümü konusunda adımlar atıldığını kaydeden eski Bakan Mehdi Eker,  atılan adımların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatıldığını kaydederek şöyle devam etti;  ‘Sayın Cumhurbaşkanımız başlattı. TRT Kürdi, TRT Arapça televizyonları açıldı.  Kürt edebiyatı’nın önemli isimleri Fekiye Teyran, Mela Hüseyini Bateyi, Ahmedi Hani’nin eserleri devletin Kültür Bakanlığı’nca basıldı. Eskiden yasaklanmış olan dillerin hepsi, eğitim yazı araştırma yüksek lisans imkanlarına ulaştı.”

Türkiye özgürlükler ülkesidir.

Mehdi Eker, ülkemizde özgürlükler konusunda büyük aşamaların 12 yıllık AK parti iktidarı döneminde tesis edildiğini vurgulayarak “ Bugün Türkiye Cumhuriyetinde fikriniz ne olursa olsun, hiçbir kayıtolmadan istediğinizi söyleyebilirsiniz. Tek şartla, silah kullanmayın. Kimseye zorbalık yapmayın, şiddete teröre başvurmayın, masum insanların kanına girmeyin, gelin ne diyorsanız Ankara’da konuşun. Gelin mecliste konuşun. Millet 6 milyon oy verdi, barış içerinde bu meseleler çözülsün diye. İstanbul 3’üncü bölgede bu kadar oy ve milletvekili almanızın sebebi şuydu, ‘Gitsinler, Kürt meselesini kavga etmeden çözsünler’ Ama, çıkıp orada dağa , ‘Ey Kandil, benim arkamda 6 milyon oy var, ben sırtımı onlara dayadım’ diyeceğine sırtını millete dönüp ‘Bizim arkamızda şu şu örgütler var’ dediler. Bu verilen oyların değerini bilmemek, milletin ne talep ettiğini bilmemektir. Millet barış ve huzur istiyor

Kader seçimini yapacaksınız

1 Kasım’ı Türkiye’nin kader seçimi olduğunu da belirten Eker, “Eksiklikler tamamlanır, yarım kalan iş bitirilirse biz Türkiye’yi tekrar istikrar içerisinde, siyasi meselelerini, çözüm sürecini daha iyi bir noktaya götürüp, bunları barış içerisinde buluşturmanın gayreti içinde olacağız. Yaptıklarımız önümüzde, bize fırsat verildiğinde neler yapabileceğimizin de en önemli delili ve kanıtıdır. ” 

Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.