Tarih: 01.01.0001 00:00 3

Başkan Dr. Akgün’den 2 bin Çocuğa Madalya

Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi yaz spor okullarına katılan 2 bin çocuğa başarı ve katılım belgeleri törenle verildi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Hem eğitimde hem de sporda çocuklar için akademi kurmu?

Başkan Dr. Akgün’den 2 bin Çocuğa Madalya
 4 Futbol Sahası Olan Kompleks

 Büyükçekmece’nin eğitim ve spor tesisleri hakkında detaylı bilgi verenBaşkan Dr. Hasan Akgün, şöylekonuştu:  '25 adet okulu yapmış, bitirmiş ve Milli Eğitim Bakanlığı’na teslimetmiş bir belediye başkanıyım, bir belediyeyiz. Bu hafta Türkiye'nin en büyük kız meslek lisesini Milli Eğitim'e teslim ediyoruz. Gençlerimizin ve çocuklarımızın okul sonrası eğitimi ve  ders yardımı için kurulmuş  akademimiz var. Büyükçekmece’de olup da bu akademiye devam etmemiş öğrenci çok azdır. Şimdi tören yaptığımız Atatürk Spor Kompleksi de İstanbul’da eşi benzeri olmayan bir belediye spor tesisidir. Bu tesis Türkiye’nin en güzel tesislerinden biridir. İçerisin de 4 tane futbol sahası olacak. 3'ü şuan yapıldı, 1 tanesi de yakın zaman da yapılacak. Halkın da buraya gelip sabahları spor yapabileceği birtesis oluşturmaya çalıştık. Burada Büyükçekmece'de  5 yaşından itibaren çocuklarımız, spor okullarında ki hocalarına teslim ediliyor. Yazın 2 bin çocuğumuz burada spor yaptı. Şimdi hafta içi okulda ve kurslarımızda, hafta sonu buradalar…”

 Büyükçekmece Belediyesi  Atatürk Spor Kompleksinde gerçekleştirilen törene, CHP Grup Başkan vekili Engin Altay ve CHP İstanbul 3.Bölge Milletvekili BihlunTamaylıgil de katıldı. Yine törende belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve  eski profesyonel futbolcular katıldı. Bir konuşma yapan Bihlun Tamaylıgil ise çocukların mutlu gününde sevinçlerini paylaşmak için  etkinlik alanında bulunduklarını ifade ederek şunları söyledi:

 Altyapıdan İyi Sporcular Yetişecek

Böylesine  güzel bir spor akademisi çalışmaları gerçekten gurur verici. Bu da bizim için sosyal belediyeciliğin çok güzel bir örneği. Ben de profesyonel sporculuk  yaptım. İnanıyorumki bu alt yapıdan çok iyi sporcular yetişecek. Belediyemizi ve çocuklarımızı tebrik ederim…'  

Törene katılan CHP Grup Başkan Vekili Engin Altan ise, 'Büyükçekmece'nin  geleceği adına böyle bir güzelliklere şahit olmaktan çok mutluyum. Bu bizim için bu zor günlerde bir parça nefes alma, morallenme gibi oldu. Sayın Belediye Başkanı Hasan Akgün’e sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum' diye konuştu.

 Konuşmaların ardından yaz spor okulu çerçevesinde gerçekleştirilen müsabakalarda dereceye giren takım ve çocuklara ödüller ve madalyalar verildi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.