Tarih: 22.10.2015 20:28

Meseleyi çözümsüz bıraktılar

Facebook Twitter Linked-in

 Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker, aday olduğu 3’üncü bölgede seçim çalışmalarına devam etti. Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği’nde vatandaşlara hitap eden Eker, uluslararası yapıların 1’inci Dünya Savaşı’ndan sonra “Gerektiğinde kullanmak için” çözümlenmemiş bir sorun olarak Kürt meselesini bıraktıklarını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı seçim çalışmaları kapsamında Silivri’de vatandaşlarla görüştü, esnafı ziyaret etti. Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği’nde konuşan Eker, siyasi istikrarın ülke meselelerinin çözümündeki önemine dikkati çekti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir hatırasını anlattı,

“Erdoğan bir gün beni çağırdı, ‘Tarım Bakanı sana Ankara’da bir görev vermek istiyor’ demişti. Öncesinde Sayın Bakan’a o dönemde hayvancılıkla ilgili görüşmüştük, beni çağırmış ben de kendisine ‘Bunu Sayın Erdoğan bilir’ demiştim. Tayyip bey bana ‘Git’ deyince, ben de gittim. Bakanımız bana ‘Hayvancılıkla ilgili bir proje hazırlayın’ dedi. Ben ve  sonradan müsteşar olarak çalışan Vedat’le bir proje hazırladık. O proje yaklaşık o zamanın parasıyla 500 milyarlık bir projeydi, hayvancılığı geliştirmeyle ilgili bir projeydi. Projeyi bakana götürdük, bakan bey birkaç ilave yaptı. Devlet Planlama Teşkilatı’nın da bunu yatırım planlamasına alması lazım. Bunun için de DTP’nin karar vermesi lazım. Ancak o dönemde DTP başka bir partinin bakanına bağlı. Hazine başka yere, planlama başka yere bağlı, tarım başka yere bağlı. Bunlar arasında bu proje gitti geldi, iş zamanın başbakanına gitti, başbakan kendi müsteşarını görevlendirdi, ‘Bu işi çözün’ dedi. Ben de gittim, DTP’den bir Genel Müdür geldi, başladık tartışmaya. En sonunda bana ‘Niye beni bu kadar sıkıştırıyorsunuz?’ diye sordu. Ben de ısrarla projenin ne kadar uygun olduğunu söylüyorum. Bana ‘Niye bu kadar ısrar ediyorsunuz, bize bu proje geçmeyecek diye talimat verildi’ dedi. Sonradan geçmedi. Hükümetin iki farklı bakanı farklı partilerde olursa böyle sıkıntılar yaşanıyordu. Bu yüzden 1 Kasım seçimleri istikrarlı bir hükümetin işbaşına gelmesi açısından çok önemlidir”

GEREKTİĞİNDE KULLANMAK İÇİN “KÜRT MESELESİ”

 “1’inci Dünya Savaşı’nda bir imparatorluk kaybettik” diyen Eker, bu süreçte uluslararası yapının “mülahazat hanesi açık bırakılmış bir mesele” bıraktıklarına dikkati çekerek “Bu mesele Kürt meselesidir. Gerektiğinde kullanmak için bununla ilgili operasyonlar yapılıyor. Türkiye’nin sorunlarını kronikleştirmeden, veya kronikleşmiş sorunları çözmek için demokratikleşme ve sivilleşmeyi arttırması lazım. Başka bir yolu yok. Bizim bu meseleyi gereğince ele alıp vatandaşlarımıza da aidiyet duygularını güçlendirecek şekilde, Türkiye topraklarında Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağı altında ortak ülkemizde bu meseleyi çözmemiz lazım. Çünkü Türkiye’nin şu anda kanı akıyor, gözyaşı akıyor. Kaybedilen güç, Türkiye’nin gücüdür” dedi.

 7 Haziran seçimleriyle Türkiye’nin istikrarı kaybettiğini belirten Eker, “Bu seçimlerde Türkiye lehine bir seçim alamadık. O nedenle 1 Kasım’da sandığa gidiyoruz. İnşallah millet tercihini en iyi bir şekilde kullanır ve Türkiye istikrara kavuşur, bu istikrarla Türkiye sorunlarını çözer, hep beraber bu güzel vatan toprakları üzerinde bir gelecek inşa ederiz”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —