Tarih: 01.01.0001 00:00 2

Köylüler de tedirgin

CHP Edirne Milletvekili ve 26.Dönem Milletvekili Adayı Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu İğneadaya’ya nükleer santral yapılmak istenmesine tepki göstererek “Longoz ormanlarının bulunduğu ve milli park ilan edildiği, biyo çeşitliliği ile tüm

Köylüler de tedirgin
 Konuyla ilgili açıklama yapan Gaytancıoğlu; “Geçici Hükümetin Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun üçüncü nükleer santralin İğneada’ya yapılmasının planlandıklarını söylüyor. Nükleer Santral yapmak istedikleri yer Avrupa’nın en büyük Longoz Ormanları ile çevrili bir alan. Çevresinde 5 göl, 3 longoz ormanı var. Burası biyolojik çeşitliliği ile tüm dünyanın ilgisini çeken bir bölge. Buradaki biyolojik çeşitliliğin korunması için Dünya Bankası da katkı veriyor. Böyle önemli bir bölgenin Nükleer Santral kurularak yok edilmek istenmesine ne sessiz kalırız ne de izin veririz” dedi.

 Bunun yanında nükleer santralin bölgeye birçok zararı olacağını da vurgulayan Gaytancıoğlu “ekmeğini denizden ve ormandan çıkaran köylüler de tedirgin” dedi.

Yaşanabilecek olası bir nükleer kazanın sonuçlarının da çok ağır olacağını belirten Gaytancıoğlu “Gelişmiş ülkeler nükleer santralleri kaldırırken, bu hükümet Türkiye’ye yenilerini eklemek istiyor. ” dedi.

Konuyla yakından ilgilendiğini belirten Gaytancıoğlu bu konuya her kesimin duyarlılık göstereceğine inandığını belirterek “İğneada’ya hiçbir şekilde Nükleer Santral yapılmasına izin vermeyiz. Halk bu konuda çok bilinçli, toprağımıza, havamıza, suyumuza, geleceğimize sahip çıkacağız. ” dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.