24.10.2015 19:36:16 1 0

2015-2016 Sanat Sezonu Başlıyor

Türk operasının divası Leyla Gencer adına opera prodüksiyonları ve konserler sergilemek üzere Bakırköy Belediyesi tarafından inşaa edilen sanat merkezinde 2015-2016 sanat sezonu başlıyor.

2015-2016 Sanat Sezonu Başlıyor
 Genel Sanat Yönetmenliğini Arda Aydoğan’ın üstlendiğiLeyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde opera, müzikal, çocuk müzikalleri, resitaller, festivaller ve müziğin hemen her dalındaki seçkin ve kaliteli örnekler sergileniyor.

Sanat Merkezinin Ekim-Kasım ayı programında keman performans sanatçısı Canan Anderson, Metin Uca’nın yazdığı, yönettiği ve oynadığı Klasikomik, Fosforlu Müzikali, Tangoneva, Folkloroma, Şevki Karayel piyano resitali gibi birçok etkinlik bulunuyor. 

Avrupa yakasının tek opera salonu olan Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi, 10.000 m2 kapalı alanı, 300 m2 sahnesi, orkestra çukuru,yaklaşık 1000 kişilik salon kapasitesi ve akustik özellikleri ile dünya sahneleriyle yarışıyor.

Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi Genel Sanat Yönetmeni Arda Aydoğan

2013 yılında Bakırköy Belediyesi tarafından yapılan Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi, sanat adına yepyeni bir yapılanmaya imza attı.  Avrupa yakasının tek opera binası olma özelliğine sahip Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nin Genel Sanat Yönetmeni Arda Aydoğan oldu. Bakırköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Nurhan Çetinkaya,  Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi Genel Sanat Yönetmeni Arda Aydoğan için kendisinin bilgi ve tecrübelerinden faydalanarak Bakırköy’ü kültürün merkezi haline getireceklerini ve beraber çalışmaktan çok memnun olduklarını ifade etti.

1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi CRR Konser Salonunun Müdür ve Genel Sanat Yönetmenliği görevine atandı. Yaklaşık on yıl görevde bulunduğu 2005 yılına kadar yaptığı çalışmalarla İstanbul Büyükşehir Belediyesi CRR Konser Salonu’nu Türkiye’nin ve Avrupa’nın sayılı konser salonları arasına sokmuştur. 1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi CRR Opera Orkestra ve Korosunu 1996 yılında CRR Senfoni Orkestrasını, 2003 yılında CRR Dans Tiyatrosu’nu kurmuştur ve aynı kuruluşların Genel Sanat Yönetmenliğini yapmıştır.2004 yılında İstanbul Boğaziçi Senfoni Orkestrasını ve Korosunu kurmuştur.2004 yılının sonunda TRT Genel Müdür Müşavirliğine atanmıştır. Türk, Kültür ve Sanat hayatında önemli ilklere imza atmıştır. 2009 yılında İstanbul Bosphorus Dans Tiyatrosunu kurarak Türk Dans hayatına yeni bir soluk getirmeyi amaçlamıştır. Topluluk aynı yıl Uluslararası Chicago Dans Festivalinde 3.lük almışdır.2014 -2015 yılında Şişli Belediyesi Başkanı Sanat Kültür Başkan Danışmanı görevini aynı zamanda Yeditepe Üniversitesi Genel Yayın ve prodüksiyon yönetmeni ve Güzel Sanatlar Bölümünde Ses nefes pedagogu olarak öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. Özellikle genç sanatçılara destek olan Aydoğan, Türk kültür ve sanatının yurtdışında başarıyla temsil edilmesini sağlayan projeler oluştururken yurtiçinde de gelişmesine destek olmaktadır.

 

Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi Ekim 2015 Programı’nda;

 

22Ekim Perşembe 20.30‘daPiyanist Şevki Karayelile çok özel bir piyano resitaline ev sahipliği yapıyor. Piyanist Şevki Karayel Bach, Beethoven, Schubert, Liszt, Gerschwin’in seçkin eserlerini muhteşem performansı ile seslendiriyor.

 

1993 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan mezun olan Şevki Karayel, 1994’ de Kahire'de düzenlenen 'Gençlik Müzik Yapıyor' yarışmasında birincilik ödülünü aldı.Aynı yarışmanın Almanya'da düzenlenen finalinde  Edwin Fischer adına verilen özel ödüle layık görülen Karayel, Junior Chamber International’ın ”Türkiye'de 2000 Yılı Kültürel Başarı Ödülü” nü ve 2004 yılında Bechstein Uluslararası Piyano Yarışması’nda sahnede gösterdiği üstün performans dolayısıyla jüri özel ödülünü kazandı. Başta Almanya ve Türkiye olmak üzere İtalya, Hollanda, Avusturya ve Mısır’da pek çok konserler veren Şevki Karayel, 1998 yılında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın açtığı yarışmayı kazanarak bu orkestra ile solist olarak ilk konserini verdi.

 

23Ekim Cuma 20.30‘daKlasik Türk Müziği’nin dev ismi Melihat Gülses’i dinleyicileri ile buluşturuyor.Müzik yaşamına TRT İstanbul Radyosu’nda devam etmekte olan sanatçı, ” Geçmiş Zaman Olur Ki” adlı tek gecelik özel konserinde kendi özel repertuarlarının dışında, kanto, tango, düet, vals, fokstrot ve fantezi tarzı eserleri seslendirerek izleyenlerine farklı ve renkli bir gece yaşatmayı vaad ediyor.

 

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü’nü tamamlayan Melihat Gülses, 1995 yılından itibaren TRT İstanbul Radyosu Tango Orkestrası ile tangolar seslendirdi. 1996 yılında Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nde “İstanbul Türküleri-Rembetiko”isimli konserde Rumca ve Türkçe olarak türkülerimizi seslendiren sanatçı, aynı festival çerçevesinde Aya İrini’de “Viyana’dan İstanbul’a Şarkılar” isimli konserde Fransız soprano Catherine Dubosc ile birlikte ŞevkiBey ve Schubert’in eserlerini seslendirdi. Sanatçı Melihat Gülses 1998 Yılında Mavi Nota Müzik Dergisi’nin “Geleneksel Müzikler Teşvik Ödülü”nü aldı.

 

 

24 Ekim Cumartesi 20.30’da Cahide Sonku Müzikal Melodram’ına ev sahipliği yapıyor. Topluluk bu yeni yapımında yaşamıyla ve yaptıklarıyla bir döneme damgasını vurmuş ülkenin ilk kadın sinema yönetmeni ve yapımcısı, tiyatro ve sinemada dönemin büyük eserlerinin başrol oyuncusu Cahide Sonku'nun çalkantılı,sarsıcı öyküsünü müzikal melodram tarzında sahneye koyuyor.Gökhan Erarslan'ın yazdığı eseri Kemal Başar yönetiyor. Cahide Sonku'ya sahnede Nilüfer Açıkalın hayat veriyor. Eserin müzikleri Orhan Enes Kuzu, ışık tasarımı Yüksel Aymaz, kostüm tasarımı ise Canan Göknil imzasını taşıyor.

 

28 Ekim Çarşamba20.30’da Bakırköy Müzik Akademisi TSM Koro ve Orkestrası Şef Faruk Salgar yönetiminde 120 kişilik dev kadrosu ile “Atatürk ve Cumhuriyet”konulu özel repertuardan oluşan bir konser veriyor.TRT İstanbul Radyosu Saz Sanatçıları, Devlet Korosu Ses Sanatçıları ve İ.T.Ü Devlet Koservatuarı’ndan mezun müzisyenlerinde katılımıyla gerçekleşecek konserde, Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve türküler, ayrıca Cumhuriyet dönemi bestekarlarının eserlerine yer veriliyor.

 

Biletler,Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi gişesinden ve www.biletix.com‘dan temin edilebilir.


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.