Tarih: 01.01.0001 00:00 2

Aynaya bakacak yüzünüz olsun

Oy çokluğu ile kabul edilen bütçe raporuna, Ak Partili meclis üyeleri tarafından “Maddi İtirafname” ve “Yamalı Bohça” yakıştırmaları yapıldı.

Aynaya bakacak yüzünüz olsun
 Aynaya bakacak yüzünüz olsun

Beylikdüzü belediyesi 2016 yılı tahmini bütçesi; 339 Milyon 508 Bin 500 tl olarak meclisten geçti. Oy çokluğu ile kabul edilen bütçe raporuna, Ak Partili meclis üyeleri tarafından “Maddi İtirafname” ve “Yamalı Bohça” yakıştırmaları yapıldı.  

2015 yılına göre 54 milyonluk artışla yeni dönem için hazırlandığı belirlenen bütçe hakkında eleştirilere cevap veren İmamoğlu, ilçenin her geçen gün geliştiğini, yeni göç aldığını ve hizmet talebinin arttığını savundu.

“Niyet Hatası Yaptınız”

Ak partili grubun muhalefet ettiği bütçe raporu hakkında sert açıklamalarda bulunan Mücahit Birinci, “Hazırlanan bütçede, hesap değil niyet hatası var” dedi.

 

“Ak Parti’nin tavrı açık”

Beylikdüzü Belediye meclisinde çoğu zaman temsil ettiği partiye, temsil ettiği Beylikdüzü halkına yakışmayan tavırlarıyla çıkışlar yapan Ak Parti’li bazı meclis üyeleri, 2015 yılı Ekim ayı son meclis toplantısında, yine tarzından vazgeçmedi. Belediye meclis toplantısında grup sözcüsü olmasına rağmen sözcüyü yok sayarak, söz almadan konuşan ve bireysel sataşmaların önünü açan Ak Partili meclis üyeleri adeta meclis gündemini unuttu. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından sık sık uyarılan meclis üyeleri, İmamoğlu’na, “Bize hitap ederken kullandığınız üslup çok sert” diyerek tepki gösterdi.

 

“Birinci, “Sizden Özür Diliyoruz”

Birinci, “ Burada yapmış olduğunuz niyet hatası ortadadır, maddi itirafnameniz meclis salonuna son dakika yetiştirilmiş, incelememiz her zamanki gibi engellenmiştir. Sizleri performans planlarınızı savunmak zorunda bıraktığımız için özür dileriz. Niyetlerinizi masumlaştırmayın. Bizler gerginlik olsun diye muhalefet etmiyoruz. Siz yönetirken eleştirileri dikkate alında doğru işler yapın diye söz alıyoruz. Geçen yıl bütçe planları ile ilgili bizi dikkate almadığınız gibi bu yılda dikkate almamışsınız. Daha beter bir planla karşımıza çıktınız. Halkın karşısına yamalı bir bohça ile çıktınız. Beylikdüzü tüm zamanların en beceriksiz şekliyle yönetiliyor. Bu beceriksizce hazırlanmış itirafnamenizi çoğaltıp halka dağıtacağız” dedi.

 

“Demirtaş, “Seviyesizleşmeyeceğiz”

CHP Beylikdüzü Belediye meclis üyesi Mülayim Demirtaş, rapor ve Ak Partili grubun eleştirilerine karşılık yapmış olduğu açıklamasında, seviyelerini koruyacaklarını belirtti. Biz konuşmalarımızda daha fazla hoşgörü ve saygı barındıracağız. Ülkemiz iktidar tarafından kardeşin kardeşe kırdırıldığı bir dönemden geçmektedir. Beylikdüzü’nde bu kavga ortamına girmeyecek, seviyemizi koruyacağız. Birleştirici unsur olacağız, bizlere inanarak oylarını veren bizleri bu makamlara taşıyan halkımızı temsil ederken seviyesizleşmeyeceğiz” dedi. Belediye meclis toplantılarında gündem maddeleri dışında hiçbir sözlü tartışmaya girmeyeceklerini net bir şekilde ifade eden Demirtaş, “kişisel hakaretlerin karşılığı elbet olacaktır, fakat yeri meclis salonu olmayacaktır” dedi.

 

“Ciddi işlerde aksaklık olur”

Beylikdüzü belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, bütçe raporu, yeni belediye binası ve birçok konuda sert ve net yanıtlar vererek, meclis üyelerinin her türlü fikir beyanında bulunduğunu ifade etti. İmamoğlu, “ Biz ciddi işler yapıyoruz, elbette her işin aksaklıkları vardır. Bütçe raporu da bu gibi aksaklıkları içermektedir. Uyarılarınız dikkate alınacak gerekli düzeltmeler yapılacaktır. Biz bütçemize kalıcı ve farklı kaynaklar bulabilmek için çalışmaya devam ediyoruz. Beylikdüzü belediyesinin zenginliği Beylikdüzü halkının zenginlidir. 15 milyonluk bir bütçe, Beylikdüzü’ne bir bina kazandırılması hususunda yeterli bir bütçe değildir. Mevcut dağınık yapının sıkıntı yarattığının farkındayız. Biz geleceği 400-500 bin nüfusluk ilçeyi düşünüyoruz. 200 yıl sonra ya kalabilecek bir yapı düşünüyoruz. Tüm öneri ve görüşlere açığız” dedi.

 

“Aynaya bakacak yüzünüz olsun”

İmamoğlu, “Buradan çıktığınızda düşündüğünüzde, aynanın karşısına geçtiğinizde kendinize sorun; acaba ben kime beceriksiz dedim, kime başarısız dedim, kime dört işlemi yapamıyor dedim, hatta ben kime haksızlık yaptım veya bunun gibi incitici sözleri ben kime söyledim diye sorduğunuzda yüzünüzün kızaracağı cümleleri burada kim olursa olsun kullanılmaması hususuna dikkat etmenizi istiyorum. Bu kelimeleri konuşmanın burada doğru olduğunu düşünebilirsiniz ama yarın yüz yüze baktığınızda utanacağınız söz söylemeyin” dedi.

 

İmamoğlu yapılan rakamsal hataların tekrar inceleneceğini ifade ederken, “ İster muhalefet olsun, ister iktidar olsun burada her düşünce ve söylem dikkate alınacaktır. Bu kurumsallaşmak demektir, sahiplenmek demektir. Türkiye’ nin tamamında bu sıkıntılar yaşanmaktadır. Başbakanlık, Bakanlık makamlarında dahi ciddi rakamsal hatalar yapılmış, uyarılar dikkate alınarak düzeltilmiştir. Bizlerde bundan sonra yapılacak planlarımızda eleştirilerinizi dikkate alacağız” dedi. Beylikdüzü belediyesi 2016 yılı tahmini bütçesi; 339 Milyon 508 Bin 500 tl olarak meclisten geçti.

Haber: Filiz KELEŞ


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.