Tarih: 01.01.0001 00:00 2

Gururla Sosyalistim Diyebilirim

“Dünya’ya Sosyalizmi Getirebilirsek Ben De Gururla Sosyalistim Diyebilirim” En Fakir Devlet Başkanı Mujıca, Beylikdüzü’nde Aykırı Sorulara Yanıt Verdi.

Gururla Sosyalistim Diyebilirim
 “Dünyanın en fakir başkanı” olarak bilinen Uruguay eski Devlet Başkanı JoseMujica, Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde Enver Aysever ile 'Mujica'ya Aykırı Sorular' söyleşisine katıldı. Vatandaşların sahneye dönük açtığı Uruguay ile Türk Bayrakları kartları, vosvos arabanın içinde resmedildiği “Hoş geldin Pepe” yazısı ve Roman Çocuk Orkestrası’nındinletisi ile karşılananMujica; dünya siyaseti, demokrasi, yönetilme biçimleri ve sosyalizm üzerine konuştu. Hoşgörü kültürünü yaymak ve yaşatmak gerektiği mesajını veren Mujica, “İnsanlar banasolu birleştirebildiğim için oy verdiler. Eğer Dünya’ya sosyalizmi getirebilirsek ben de gururla sosyalistim diyebilirim” şeklinde konuştu.

 

Beylikdüzü, Dünya çapında önemli bir sosyalist lideri ağırladı. Uruguay eski Devlet Başkanı JoseMujica, Beylikdüzü’nde kendisini ilgiyle takip eden büyük kitleye seslendi. Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşi öncesi Mujica, Beylikdüzü Belediyesi’ni ziyaret etti. Mujica ve beraberindeki heyeti başkanlık binasında karşılayan Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, misafirlerine ilçe ve projeler hakkında bilgiler verdi. Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde Beylikdüzü halkının Mujica için özel olarak hazırladığı 3 D koreografi sunumunda izleyiciler, ellerindeki kartları havaya açarak Uruguay ve Türk Bayrağı’ndan görüntü oluşturdu. AyrıcaMujica, sahneye açılan vosvos aracında resmedildiği “Bienvenido (Hoş geldin) Pepe” flaması ile karşılandı. Roman Çocuk Orkestrası ise keyifli bir müzik dinletisi yaptı. Enver Aysever’in başlattığı söyleşi boyunca eski devlet başkanına çok sayıda soru yöneltildi. Soruları içtenlikle yanıtlayan ve diplomatik bir tavır sergilemeyen Mujica, yaklaşık 1 saat boyunca insanlığa önemli mesajlar verdi.

 

“Hoşgörü Kültürünü Yaşatmamız Gerekiyor”

Özellikle sosyalizmin Dünya çapındaki siyasi konjonktürde geçerliliğinin irdelendiği söyleşide Mujica, “Eğer bu Dünya’ya sosyalizmi getirebilirsek ben de gururla sosyalistim diyebilirim” dedi. Hukuk, demokrasi, adalet ve eşitlik kavramları üzerine de düşüncelerini söyleyen Mujica, insan eliyle yapılan hukuka inanmadığını, kanunların o kadar kötü olmadığını, insanların niyetinin kötü olduğunu, kötülüğün alışkanlık haline gelmesinde ise herkesin farklı bir çıkarının olduğunu vurguladı.Mujica, hoşgörü kültürünü yaşatmak gerektiğini belirterek “Başkasının hakimi olmak kolay ancak kendinin hakimi olmak zordur” dedi. Demokrasinin de evrimini tamamlayamadığını ancak herkesteki eşit bir ülke yaratma hayalinin varlığından bahsetti.

 

“Hugo Chavez’e Koca Bir Hayal İnşa Ediyorsun Dedim”

Mujica ayrıca ABD, Obama ile ilgili soruları yanıtlarken yönetim anlayışını da bir nebze yansıtmış oldu. Dünyada kültürel değişim olmazsa maddi ve ekonomik sistemin tökezlediğini ifade eden Mujica, HugoChavez’denbahsederken, “Bir gün Chavez’e sosyalizmi kurmak isteyebilirsin ama sadece koca bir hayal inşa ediyorsun dedim” diye konuştu. Değişimin bazen öylesine zor olduğunu belirten eski devlet başkanı, kurmak istediğimiz gerçeklerle ortadaki gerçekler arasındaki bağları yakalamakta güçlük çektiklerini kaydetti. İnsanların kendisine palazlanmak yerine solu birleştirebildiği için oy verdiklerinin de altını çizdi.

 

İmamoğlu’ndan Mujica’ya Anlamlı Hediye

Söyleşinin sona ermesinden sonra sahnede yerini alan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mujica’dan aldığı genel mesajda Mevlana’nın “Ya göründüğün gibi ol, ya da olduğun gibi görün” felsefesi olduğunu belirterek kendisine Mevlana’nın İspanyolca setini armağan etti. Ayrıca Atatürk’ün de “Yurtta Barış Dünyada Barış” sözü temalı hediyeyi de Mujica’ya takdim etti. İmamoğlu, “Dünya’ya çok önemli mesajlar veren Mujica gibi bir lideri ağırlamamız bizim için gurur verici. O’nu daha yakından tanımaya ve anlamaya çalıştık. O, birleştirici ve hoşgörülü kimliği ile büyük bir kişilik. Kendine Beylikdüzü’nde olduğu için teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.