GÜNCEL 15.11.2015 17:56:53 1 0

Kıtalar Bir Kez Daha Vodafone’la Birleşti

Vodafone 37. İstanbul Maratonu Festival Havasında Gerçekleşti

Kıtalar Bir Kez Daha Vodafone’la Birleşti

Kıtalar Bir Kez Daha Vodafone’la Birleşti

 

Vodafone 37. İstanbul Maratonu
Festival Havasında Gerçekleşti

 

Dünyada kıtalararası koşulan ilk ve tek yarış olan, Türkiye’nin en geniş katılımlı kitlesel etkinliği Vodafone İstanbul Maratonu, 15 Kasım Pazar günü (bugün) 37. kez gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından Vodafone'un isim sponsorluğunda bu yıl “Kadına Şiddete Dur De” temasıyla koşulan Vodafone İstanbul Maratonu’na 120 ülkeden 30 bine yakın sporcu katılarak yeni bir rekora imza attı.120 bin İstanbullu da halk yürüyüşüyle Asya'dan Avrupa'ya geçti.

 

Erkeklerde Kenyalı sporcuların damgasını vurduğu maratonda Elias Kemboi Chelimo birinci oldu. Kadınlarda ise Etiyopyalı atlet Amane Gobena Gemedabirinci gelirken,Türk atlet Meryem Erdoğan üçüncü oldu.Erkeklerde ayrıca,milli atlet Bekir Karayelaltıncı sıraya yerleşti.

 

Vodafone bu yıl maratonu bir şehir festivaline dönüştürdü. Maraton sonrasında Karaköy’de yer alan Vodafone FreeZone Sahne’deki genç müzisyenler ve sokak performansları İstanbullulara müziğe doydukları keyifli bir öğleden sonra yaşattı.

 

15 Kasım 2015 –İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda “Kadına Şiddete Dur De” temasıyla düzenlenen Vodafone 37. İstanbul Maratonu,15 Kasım Pazar günü (bugün) gerçekleşti.Maraton (42,195 km), 15 km ve 10 km koşuları ile halk yürüyüşü olmak üzere dört ana kategoride tamamlanan maratona 120 ülkeden 30 bine yakın sporcu katılarak yeni bir rekora imza attı. 120 bin İstanbullu da halk yürüyüşüyle Asya'dan Avrupa'ya geçti. Maraton ayrıca, gün boyu düzenlenen etkinlikler ve sunulan birbirinden cazip fırsatlar ile yalnızca katılımcılara değil tüm İstanbullulara festival coşkusu yaşattı.

 

Belarus, Eritre, Etiyopya, Güney Afrika, Kenya, Rusya ve Ukrayna'dan 60 elit atletin de yarıştığı 42 kilometrelik koşuda erkeklerde ilk üç dereceyi Kenyalılar paylaştı. Buna göre, erkeklerdeKenyalı atlet Elias Kemboi Chelimo2:11:12’lik derecesiyle birinci olurken, milli atlet Bekir Karayel2:19:52’lik derecesiyle altıncı sıraya yerleşti. Kadınlarda isegeçen yılın da birincisi Etiyopyalı atletAmane Gobena Gemeda2:31:53’lük derecesiyle ipi göğüsledi. Kadınlarda bu yıl Türkiye adına yarışanMeryem Erdoğanise2:46:37’lik derecesiyle üçüncüoldu.

 

42 km koşusunda birinci olan kadın ve erkek atletlere 50'şer, ikincilere 25'er, üçüncülere 15'er, dördüncülere 10'ar, beşincilere ise 8'er bin dolar para ödülü verildi. Vodafone İstanbul Maratonu'nda farklı kategorilerde toplam 1 milyon 1.000 dolarpara ödülü dağıtıldı.

 

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, şunları söyledi:

 

“Vodafone Türkiye olarak, ülkemizin en geniş katılımlı kitlesel etkinliği İstanbul Maratonu'na bu yıl da destek vermenin mutluluğunu ve gururunu yaşadık. Katılımın her geçen yıl arttığı Vodafone İstanbul Maratonu'nun 37. yılında 120 ülkeden 30 bine yakın çipli koşucu ile yeni bir rekora imza attık. Kadına yönelik şiddetin ağır bir insan hakkı ihlali ve ciddi bir toplumsal sorun olduğuna inanan bir şirket olarak, bu yıl Vodafone İstanbul Maratonu’nun ‘Kadına Şiddete Dur De’ temasıyla koşulması bizim için ayrı önem taşıyor. Yüksek katılımımızla bu konuda farkındalık yarattığımıza inanıyoruz. Bu yıl ayrıca maratonu bir şehir festivali coşkusuyla yaşadık. Karaköy’de kurulan Vodafone FreeZone Sahne’deki genç müzisyenler ve Karaköy’ün ara sokaklarındaki sokak sanatçıları performanslarıyla İstanbullulara bir festival ortamı yaşattı. Haftasonu boyunca İstanbul’un birçok gözde mekânında abonelerimize indirim ve fırsatlar sunduk.Yenilediğimiz VMaraton uygulamamız ve dijital yeniliklerimiz de etkinliğin her an her yerden kolaylıkla takip edilebilmesini sağladı. Önümüzdeki senelerde Vodafone İstanbul Maratonu'nu daha da büyütmeyi ve dünyanın en büyük 7 maratonundan biri yapmayı hedefliyoruz.”

 

Maratonda kadına şiddete dur denildi

 

Vodafone 37. İstanbul Maratonu bu yıl “Kadına Şiddete Dur De” temasıyla koşuldu. Yönetim Kurulunda Kadın Platformu üyesi kadın yöneticiler de kadına şiddete dur demek için maraton kapsamında halk yürüyüşüne katıldılar. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Kalay, Vodafone Türkiye Kurumsal İlişkiler ve İletişim Direktörü Gizem Keçeci, Y&R İstanbul CEO'suArzu Ünal'ın da aralarında bulunduğu kadın yöneticiler, Asya'dan Avrupa'ya 'Kadına Karşı Şiddete Dur De' mesajıyla geçtiler.

 

Mobil iletişimin gücünden yararlanarak kadınları şiddetten koruma hedefiyle geçtiğimiz yıl “Kırmızı Işık” mobil uygulamasını geliştiren Vodafone Türkiye, bu uygulamayla, kadınların şiddete maruz kaldığı anlarda kolluk kuvvetlerine ya da yakınlarına kolaylıkla haber verebilmesini sağlıyor. Vodafone Kırmızı Işık, bugüne kadar yaklaşık 285 bin kez indirildi, uluslararası arenada da takdir topladı.

 

 

Ana Kategori Sonuçları:

 

42,195 KM ERKEKLER

1. Elias Kemboi Chelimo (Kenya) - 2:11:12

2. Evans Kiplagat (Kenya) – 2:12:47

3. Silah Kipkemboi Limo (Kenya) – 2:13:57

 

42,195 KM KADINLAR

1. Amane Gobena Gemeda (Etiyopya) - 2:31:53

2. Gladys Chepkemoi Chemone(Kenya) –2:40:49

3. Meryem Erdoğan (Türkiye) - 2:46:37

 


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.