Tarih: 17.11.2015 21:39

Görünmeyen Üniversite

Facebook Twitter Linked-in

 İslâm âlimi Mehmed Zahid Kotku, vefatının 35'inci yılında Esenler'de anıldı. Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlediği Anadolu'yu Mayalayanlar programında Türk siyasi hayatına damga vuran çok sayıdaki ismin hocalığını yapan Mehmed Zahid Kotku'yu, Eğitimci-Yazar Abdulkadir Adıyaman anlattı.  

Makamını Ve Kemâlini Gizlerdi

Mehmed Zahid Kotku'nun hayatını anlatan sinevizyon gösterimi ile başlayan programa çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı. Adıyaman, 'Tek tek hareket edersek helak oluruz' sözleriyle Müslümanların birlik ve beraberliğine işaret eden Zahid Kotku için, 'Hoca Efendi mütevaziydi, makamını ve kemâlini büyük bir maharetle gizlerdi. Konuşması çok tatlıydı, samimiyetiyle bilinirdi' dedi.

Görünmeyen Üniversite: Zahid Kotku

Eğitimci-Yazar Abdulkadir Adıyaman, Kotku'nun geleceği gören ve öğrencilerine bu yönde hedef gösteren gerçek bir gönül dostu olduğuna dikkat çekti. Katılımcılara Kotku'nun hayatından etkileyici kesitler aktaran Adıyaman, 'Çevresine ilim-irşad olarak hizmet vermesi ve yönlendirici bilgiler öğretmesi Hoca Efendi'nin önemli bir özelliğidir. Gönül dünyamızda ve ufkumuzda çok büyük çığırlar açan insanlar birisidir. O'nu daha iyi tanımanız için 'Görünmeyen Üniversite' adlı kitabı okumanızı tavsiye ederim' diye konuştu.

Öte yandan Mehmed Zahid Kotku, Süleymaniye Camii'nde bulunan kabri başında da dualarla anıldı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —