Tarih: 01.01.0001 00:00 17

Evde TEOG Heyecanı

Psikolog Aslı Kanizi, çocuklarımızın özellikle sınavdan önceki son günü huzurlu geçirmelerinin sonuçlar üzerinde etkili olacağını belirterek, ailelere sınav öncesinde dikkat edilmesi gerekenler konusunda önerilerde bulundu.

Evde TEOG Heyecanı
 Evde TEOG Heyecanı

Öğrenciler TEOG Birinci Basamak Sınavı’na hazırlanırken, anne ve babalar da en az onlar kadar heyecanlı. ERA Kolejleri Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nden Uzman Psikolog Aslı Kanizi, çocuklarımızın özellikle sınavdan önceki son günü huzurlu geçirmelerinin sonuçlar üzerinde etkili olacağını belirterek, ailelere sınav öncesinde dikkat edilmesi gerekenler konusunda önerilerde bulundu.

İlk kez 2013 yılında Teknik Lise olarak eğitim vermeye başlayan ERA Kolejleri, eğitim sistemimize getirdiği yenilikler sayesinde geçen 2 yılda hızla büyümeyi başardı. Kurum bugün anaokulundan liseye her yaş grubundan öğrenciye eğitim sunuyor.

Ülkemizde eğitim alanında inovatif bir çağı açan ERA Kolejleri, bugün tüm kademelerde toplam 10 kampüs ile hizmet sunuyor. 500 kişilik geniş ve yetkin bir yönetim ve eğitimci kadrosuna sahip olan ERA Kolejlerinin deneyimli eğitimcileri, sınavlar konusunda geçmişten gelen köklü bir deneyime sahip olduğundan; okul, gençlerin geleceklerini belirleyen akademik sınavlarda oldukça iddialı.

ERA Kolejleri’nin temel yaklaşımı, 4x5 İnovatif Eğitim Sistemi ile öğrencinin eğitim öğretim hayatına bütüncül bir bakış açısı getirmekte... Bu yaklaşımın özünde, öğrencinin akademik gelişimini en iyi şekilde sağlayabilmek için, fiziksel gelişimini olabilecek en sağlıklı seviyede tutmak; bunun yanı sıra zihinsel, psikolojik ve sosyal gelişimini de dikkatle ele alıp geliştirmek yatıyor. Tüm bu gelişim süreçlerini iyi bir şekilde tamamlamış olan öğrencilerin girmiş oldukları sınavlardan başarılı sonuçlar almaları tesadüf değil.

ERA Kolejleri, iyi bir akademik hazırlığın yanı sıra öğrenciler ve aileler ile iletişime de büyük önem veriyor. Öğrencileri motive edip, sınav tekniklerini anlatmanın yanı sıra ailelerin bu sınav maratonunda gençlere iyi bir destekçi olabilmeleri açısından velilerle de sık sık bir araya gelen PDR Birimi, anne babalara sınav öncesinde nasıl davranmaları gerektiği konusunda önerilerde bulunuyor. ERA Kolejleri Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi’nden Uzman Psikolog Aslı Kanizi’nin tavsiyeleri, TEOG Birinci Basamak Sınavı’na girecek öğrenciler ve ailelerinin işine yarayabilir.

Veliler Ve Eğitimciler De Sınav Heyecanını Yaşıyor

ERA Kolejleri’nde hem anne babalar hem de eğitimciler, gençlerin sınav heyecanını paylaşıyor. Kurumun PDR Bölümü Yetkilileri, ailelerin sınavlara sadece öğrencinin durumunu gösteren bir basamak olarak bakmadığını; bütün ailenin fedakârlık ve gelecek planlarının bir parçası olarak gördüğünü belirtiyor. Bu dönemde anne babalara düşen ilk görev, öğrencilerin yoğun çalışma temposunu ve ne kadar büyük stres yaşadıklarını dikkate alarak, onları psikolojik açıdan desteklemek ve iyi motive etmek. Eğitimciler, öğrencinin sınava kendi beklentileri ile birlikte velilerinin beklentilerini de yüklenerek girdiğini ifade ederek; aileleri, beklentilerini aşırı yüksek tutmamaları konusunda uyarıyor. Öğrencileri rahatlatmak ve kaygı seviyelerini azaltmak, başarı konusunda son derece önemli olduğundan, ERA Koleji’nin sınav öncesi önerilerini dikkatle okumakta fayda var.

TEOG Sınavı Öncesinde Ailelere Öneriler: 

1-) Sınavdan bir gün önce ders çalışmayı bırakmaları konusunda öğrenciyi motive edin. Çocuklarımızın sınav anına gergin değil sakin ve huzurlu bir şekilde hazırlanmaları, sınav sonucunu etkilediğinden son günü dinlenerek geçirmeleri çok önemli…

2.) Öğrencilerimiz yoğun kaygı ve stresten dolayı, aşırı yemeğe yönelebilirler.  Bu nedenle sınavlara kadar olduğu gibi sınav arifesinde de sağlığı bozacak yağlı ya da soğuk içeceklerden uzak durmalarına özen gösterin.

3.) Sınav arifesinde yorucu aktivitelerden ve etkinliklerden kaçınılmalı. Bu nedenle bireysel aktivite isteklerine engel olmak yerine sınav öncesinde nelerden uzak durulması gerektiğini hatırlatmanız yerinde olacaktır.

4.) Sınav arifesinde, günü dinlenerek ve olabildiğince rahat bir aile ortamında, keyifli ve rahatlatıcı aktiviteler yaparak geçirmenizi öneririz. Ailenin huzuru, sınava girecek öğrencilere sevgi ve desteğinizi gösterebilmek açısından büyük önem taşımaktadır. Sizin güveniniz, çocukların kaygısını azaltmak konusunda oldukça yararlı bir destek oluşturacaktır.

5.) TEOG’a girecek öğrencileri, sınav öncesinde sınav motivasyonunu bozacak faaliyet ve ortamlardan uzak durmaları konusunda yönlendiriniz.

6.) Sınav motivasyonunuzu bozacak televizyon programlarından, aile ve arkadaş konuşmalarından uzak durmaya çalışınız. Çocuğunuzu başkaları ile mukayese ederek baskı oluşturmamanız özellikle önemli.

7.) Sınav sabahı dinlenmiş olarak uyanmak için özellikle son hafta, öğrencilerin uyku düzenine dikkat ediniz.

8.) TEOG günü öğrencilerimizin iyi bir kahvaltı yaparak sınava girmelerini sağlayınız. Sağlıklı ve kaliteli bir kahvaltı, öğrencinin zihnini açacak ve kan değeri düşüklüğüne bağlı olarak oluşması muhtemel herhangi bir denge kaybı, konsantrasyon bozukluğu ya da mide bulantısını önleyecektir.

9.) Son olarak onu sevdiğinizi, güvendiğinizi ve sınav sonuçlarının bu durumu asla değiştirmeyeceğini sözlerinizle ve davranışlarınızla ona hissettirmeniz büyük önem taşımaktadır.

Sevgili anne babalar, unutmayın ki, bu dönemde çocuklarınızın en çok sizin vereceğiniz sevgi, destek ve motivasyona ihtiyacı olacak.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.