28.11.2015 10:31:58 12 0

Çocukluk depresyonuna dikkat!

Dil, zeka ziyaretinde sosyal gelişimdeki gecikme depresyon habercisi Olabilir!

Çocukluk depresyonuna dikkat!
 Stres, üzüntü ettik OLUMSUZ yaşam olaylarına Karşı Verilen duygusal, zihinsel Davranışsal değişimlere neden Olan depresyon ettik, çocukluk Döneminde de goruluyor. Uzmanlar uyarıyor, bebekler dahi depresyona girebiliyor!

 

Üsküdar Üniversitesi Nöropsikiyatri Hastanesi Uzman NPİSTANBUL Klinik Psikolog Hande Sinirlioğlu Ertaş, çocuk psikolojisinde en sık karşılaşılan sorulardan Birinin Çocukların depresyona girip girmediği oldugunu belirterek Çocukların ziyaretinde göster hatta bebeklerin de depresyona girebileceklerini söyledi. Ertaş, şöyle konuştu:

 

'Her yaş dönemine ait tetikleyici yaşam Olayları ziyaretinde depresyon semptomları Farklı olmakla Birlikte ilk çocukluk dönemi depresyonunda önemli Diğer etkenler anne-babalar Bakım KOŞULLARI ile ilişkilendirilmektedir ettik. Depresif belirtiler de yaşa ziyaretinde gelişim süreçlerine Bağlı Olarak değişim göstermektedir. '

 

Dil, zeka sosyal gelişime dikkat, ettik!

 

Bebeklik Döneminde Görülen depresyonun GENELLİKLE Yeterli duygusal destekten yoksun olmaya Bağlı oldugunu vurgulayan Ertaş, 'Fizyolojik ihtiyaçların karşılanması Dışında bebeklerin korunduklarını, sevildiklerini Güvende olduklarını hissetmeye Ihtiyaçları Vardır ettik. Bu dönemde depresyon belirtileri Çocuğun dil, zeka sosyal gelişiminde yavaşlama gecikmelerdir ettik ettik. Gelişim gecikmelerine iştah, uyku Sorunları, aşırı ağlama ile huzursuzluğun da eşlik Ettiği Görülür. 'Dedi ettik sik.

 

2-7 YAŞLARI arasını kapsayan ilk çocukluk evresini Çocuğun dýþ dünyaya Karşı duyarlılığının farkındalığının arttığı ettik, pek çok Alanda Temel gelisimini tamamladığı dönem Olarak tanımlayan Ertaş, şöyle devam etti:

'Bu dönemde Ailenin Önemi devam etmekle Birlikte, sosyal ilişkiler, kendini ve diğerleri Arasında Ortaya koyma, Gelişen becerilerini sergileme de bu yaş dönemi çocuklarının önemli Diğer sınavları arasındadır. AYRICA bu yaşlarda çocuk Dünyasında Yaşanan değişimlerin Veya sorunların da Daha Çok Farkına varmaya Başlamıştır.

Artık annesi Veya Babasını birbirleri ile Olan ilişkilerine Karşı da oldukca hassastır. Bu Dönemin çocukları sorunu çözme Veya duygularını Yetişkin düzeyinde ifade etme becerisini henüz geliştirmektedirler. Bu nedenle çocukluk Döneminde Yaşanan depresyonlarda, Yetişkin depresyonlarından Farklı belirtiler gözlenmektedir.

 

A.Ş. ıslatma Alt parmak emme alışkanlıkları Ortaya çıkabilir

 

Çocuklar mutsuzluğu belirgin bır sekılde Ortaya koyabileceği gibi saldırgan davranışlar, kuralları reddetme, kendine ziyaretinde diğerlerine Zarar verme gibi Davranış bozuklukları da görülebilir. İştahta ettik uykuda bozulma olabilecegi gibi Çocuklar bu dönemde kazanmış oldukları Becerileri kaybedebilir. Çocuklarda alt ıslatma, parmak emme, konuşma Sorunları, öğrenme Sorunları, Aileden ayrılma kaygıları gibi Davranış bozulmaları da gözlenebilir.

 

Okula uyum problemleri yaşayabilir

 

7 yaş sonrası Görülen depresyon ilk çocukluk dönemine Benzer Görüntülerde karşımıza çıkmakla Birlikte bu dönem çocuklarının Temel Sorunları sosyal ilişkiler, Akademik alan kurallı okul ortamına uyumdur ettik. Bu yaş Döneminde Çocuklar duygularını ifade edebilme Daha İyi becerisi, geliştirmiş olmakla Birlikte davranım bozuklukları Halen depresyon habercisi olabilmektedir.

 

Bu yaş Döneminde okulda uyum sorunu Yaşayan Bir Çocuk, ve Arkadaşları Arasında Daha Fazla alay konusu olmamak Için evde aileye Karşı gelme Davranışları geliştirebilir. Ders başarısı, düşen Bir Çocuk, Yaşadığı sıkıntıyı ifade etmek Yerine arkadaşlarına Karşı saldırgan davranışlarda bulunarak kendini Ortaya koymaya çalışabilir.

 

Bebeklik onun yaşta başlayarak döneminden, farklı belirtiler ile Ortaya çıkan depresyonun, bir mutsuzluk ya da Dönemsel Bir sıkıntıdan Farklı olduğunun Bilinmesi; uzun Süreli Veya kişide Yoğun Etki bırakan tetikleyici durumların beynin Kimyasal dengesini bozduğunun farkındalığı depresyona Nurdan Açısından Önemlidir. Depresyonun Ortaya çıkması Veya tedavisi, biyolojik faktörlerle ilişkilidir '.

 

Anne babalara Öneriler

 

Çocuklar sorun yaşadığında yaramazlık, şımarıklık, Dönemsel mutsuzluk açıklamalarının asıl problemin fark edilmesini geciktirdiğine dikkat çeken Ertaş, anne babalara şu önerilerde Bulundu:

'Ailelerin çocuklarına Karşı DUYARLI gözlemci olmasi ettik, Yaşanan Davranış Sorunlarının uzun Süreli ziyaretinde yaşam kalitesini bozucu niteliğini fark etmesi ziyaretinde uzman Desteği Almasi Önemlidir. Davranım Sorunları Yaşayan çocukla Yapılan Klinik görüşmelerde durumun biyolojik ziyaretinde psikolojik Yönleri Uygun tetkikler ile araştırılacak, gegbekli biyolojik ziyaretinde psikolojik Tedavi Süreci belirlenerek aile ile işbirliği Halinde yürütülmesi sağlanacaktır. Depresyonun Bir 'hastalık' Olduğu onun Hastalıkta erken teşhis Uygun tedavinin nede Denli 'hayat kurtarıcı' oldugunu unutulmamalıdır ettik. '

 


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.