Tarih: 01.01.0001 00:00 3

Siyasi Egolara Yenilmeyeceğim

Beylikdüzü belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü’ nde bulunan okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları ile Yakuplu Sosyal tesislerinde düzenlediği kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Siyasi Egolara Yenilmeyeceğim
 Eğitim için bir çok çalışma yaptığını dile getiren İmamoğlu, “Eğitim ile ilgili önüme konulacak herhangi bir engelde ben Dünya’nın en çılgın adamı olurum. Ülke’nin en önemli kişisi, ilçenin en üst mülki idare amiri veya bu ilçenin en önemli eğitimcisi olsun, bir engel oluşturma çabası içinde olanlarla sonuna kadar mücadele etmeye hazırım” dedi.

 

İmamoğlu sert konuştu

Katılımın birkaç okul yöneticisi ve aile birliği üyeleri ile sınırlı kaldığı toplantıda, göreve geldiği andan itibaren eğitim kurumları için birçok çalışma yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirten İmamoğlu, toplantıya katılımın beklenende az olması karşısında ise kırgınlığını sert cümleler ile ifade etti. Eğitime siyaseti karıştırmadığın, karıştıranları ve toplantıyı çeşitli manalara çekerek katılım göstermeyenleri ayıpladığını dile getirdi.

 

İmamoğlu, “Taviz vermeyeceğim”

İmamoğlu, “ Eğitimle ilgili benim önüme siyasi egoları yada bir takım siyasi önyargıları koyarsalar dünyanın en çılgın adamı olurum. Ve bu ister benim ister başkalarının siyasi kaygıları olsun, önümde hangisi engelse buna müsade etmem, böyle bir felsefem var. Değerli dostlarım, eğitimciler, mesai arkadaşlarım, eğitim gönüllüleri bilsinler ki, bu engeli koyacak kişi veya kişiler, Ülke’nin en önemli kişisi, ilçenin en üst mülki idare amiri veya bu ilçenin en önemli eğitimcisi olsun, bir engel oluşturma çabası içinde olanlarla sonuna kadar mücadele etmek için ben buradayım” diyerek eğitim alanında ki çalışmaları konusunda taviz vermeyeceğini belirtti.

 

“Burada ne konuşacağız”

“Geçen yıl yine böyle bir toplantı organize ettim, okullarla ilgili sorunları konuşmak üzere bir araya gelelim dedim. Katılan sayısı 100-150 kişi vardı belkide yoktu. Ama bu güne baktığımda üzüldüm, burada ne konuşabiliriz ki, burada okullarımızı konuşacağız, çocuklarımızı gençlerimizi konuşacağız. Peki kiminle, okullara gönüllerini açmış, hayatının büyük bir kısmını okullarda harcayan aile birliği dostlarımız, değerli okul müdürleri, öğretmenler, veliler size sesleniyorum, eğitim ile ilgili yapmış olduğumuz hatalarımız var ise bizi uyarın. Okullarınız için yapılmasını istedikleriniz var ise söyleyin. Çocuklarımız ve gençlerimiz için her zaman bir arada olmalı, birbirimizi dinlemeliyiz”

 

“Uyarı mı aldınız?”

“Bugün burada yapılanın bir kez daha yapılmasına fırsat vermemenizi diliyorum, istiyorum. Birileri bu tür ortamları başka bir manaya çekip, gidilmemesi, katılım gösterilmemesi konusunda uyarılar yapıyor, farklı mekanizmalar geliştiriyorsa buna müsaade etmeyin. Siyaset gelir geçer makamlarda gelir geçer. Yaptıklarınız baki kalır, yaşadığını ilçeye kattığını değerler ile anılacaksınız. Nasıl anılacağınız size kalmış” diyerek yapılan toplantıya katılım sağlanmaması hususunda eğitimcilerin uyarı almış olabileceğini veya aynı saatte başka bir organizasyon yapılarak, katılımın engellenmesinin planlı yapıldığını düşündüğünü ifade etti.   

 

“Benim adım; Ekrem”

Açıklamalarını  sert bir üslup ile devam ettiren İmamoğlu, meclis üyesi arkadaşlarınında kendisi gibi kırgın olduğunu söyledi. “ Benim adım Ekrem soyadım İmamoğlu, dünden böyleydi, bugünde böyle yarında böyle olacak. Belediye başkanlığı bugün var yarın yok çok net. O makamın o koltuğun bana kattığı tek şey unvan,  başka bir şey yok. Önceki hayatım ne ise bugünde aynı, yarında aynı değişmeyecek. Makamının kendisine kattığını sandığı şeyle ile bugün, irade ve engel koyup yarın karşılarına çıkacak tek kişiyim. Ama başkan olarak değil, vatandaş olarak Ekrem İmamoğlu olarak çıkacağım. Hayatımın en güzel anlarını yaşadığım okul anılarımı hala unutmadım. Beylikdüzü’ nde çocuklarımızın bu anıları unutmaması için çalışacağım. Beylikdüzünde öğretmenler okul tadilatı, gibi işlerle değil çocuklarla uğraşmalarını eğitimle uğraşmalarını sağlayacağım bunun için öğretmenlerime ve öğrencilere yapılması gereken ne varsa yapacağım, kim engel olmaya çalışsa bile yapmaya devam edeceğim. Bu günki toplantının yegane temeli budur” dedi.

 

 

“Ben Çırpınıyorum”

İmamoğlu, “ Benim bu anlamda da ister patavatsızlık kabul edin, ister ağzına geleni söylüyor kabul edin, karşılaştığım her noktada bunun karşısında olan kim varsa, ister mülki idareci olsun ister eğitimci olsun ağzıma geleni söylerim. Çok net, çünkü yapılan doğru değil. Ben okullara hizmet etmek için çırpınıyorum. Arkadaşlarımı yollara döküyorum, kendim için yapmıyorum. Okullarda ki çocuklarım için gelecek için, görevi ve düşüncesi yalnızca eğitim olan öğretmenler için yapıyorum. Değerli dostlarım, bugün biraraya geliş amacımız net olarak eğitim, eğitim yuvalarının bakım ve tadilatlarıdır. Okullarımızı yaz döneminde başlamak üzere eğitim yılına hazırlamak için çalışacağız. Bu tespitler için arazide çalışan arkadaşlarımız var. Burada bulunan, emeği geçen, aile birliklerinde gönüllü çalışanlara ve meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Biz boyacı değiliz”

İmamoğlu, “ Her okulda kademeli olarak fiziki işleri yerine getirebilirsek, çocuklar aldıkları eğitim ile özgüvenleri gelişir kürsüye çıkan kendini ifade edebilen çocuklar yetişir.  Ben okullara bütçeden 7-8 milyon liralık harcama yaptık. Birileri sağda solda badana boya yapıyor diye cümleler sarfediyor. Ben o para ile yeni okullar yapardım. Ama mevcutların fiziki şartlarını düzeltirsek, eğitime büyük destek olacağımızın bilincindeyim. Sürdürülebilir eğitimin yeni okul yapmaktan çok mevcutların yeterli hizmet vermelerini sağlamak olduğunun farkındyız. Okullarımızın her türlü eksikliklerini gidermeye devam edeceğiz. Yeni okullar yapacağız. Bütçemizin ayırabileceğimiz en büyük kısmını eğitime aktaracağız. Bana yetki veren insanların güvenini boşa çıkarmayacağım. Benim en büyük servetim çocuklarım, kendi çocuklarım için iyi bir gelecek istiyorsam yaşadığım kent Beylikdüzü içinde aynı şeyi istiyorum” dedi.

 

 

“MEB ile işbirliği yapacağım”

“Yeni okullar için Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği sıralamaya göre hareket etmeye çalışıyoruz. Bakanlığın kendi yatıorım planları var fakat henüz yatırım planına alınmayan okullar da var, biz ilçemizin için bu planları göz önüne alarak, yardımseverler ve belediye kaynaklarımız ile çalışmalara hız vereceğiz. Nerede okul eksiği var ise milli eğitim ile yapacağımız çalışmalar ile elimizden gelen okul eksiğini de kapatacağız” dedi.

Haber: Filiz KELEŞ


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.