Tarih: 17.12.2015 21:20

Sessiz Okul Büyükçekmece’de

Facebook Twitter Linked-in

 2014-2015 eğitim yılında ilk öğrencileri için kapılarını açan lisenin müdürü Kemal Okumuş, “ Okulumuz projesi itibarıyla da işitme engelliler için daha uygun, yatılı çocuklarımızın kalabileceği, öğretmen atamalarının tamamlandığı, güvenlik anlamında herhangi bir sorun olmayan bir okuldur” dedi.

 

 

1800 yıllara dayanan geçmiş

Okul tarihi geçmişi hakkında kısa bir bilgilendirme yapan Okumuş, “1889 yılında Sadrazam Kamil Paşa döneminde, Maarif Nazırı Münif Paşa tarafından, Sultan Ahmet semtinde, bugünkü Marmara Üniversitesi Rektörlüğünün bulunduğu binada açılan okulun birkaç kez kapatılarak veya bina değişimi ile yeniden faaliyete geçtiğini son olarak, 2014-2015 Eğitim öğretim yılında Büyükçekmece Tepekent mevkisine taşınmış ve adı Büyükçekmece Özel Eğitim Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir” dedi.

 

 

“Alt Yapı sorunu yok”

Okumuş, “ Engelli öğrencilerimiz mevzuata göre taşımalı eğitim kapsamında. Buraya İstanbul'un herhangi bir ilçesinden gelecek çocukların tamamı taşımalı eğitim kapsamında bulunuyor. Taşıma ihalesi de tamamlandı çocuklarımız Büyükçekmece'ye ücretsiz taşınabiliyor” dedi. Okulun herhangi bir altyapı sorunu bulunmadığını vurgulayan Okumuş, Büyükçekmece Özel Eğitim Meslek Lisesi'nin açıldığı ilk yıl toplam öğrenci sayısı 244, yatılı öğrenci sayısının 39, pansiyon kapasitesi 64 adet olduğunu ve her yıl talebe göre arttığını ifade eden Okumuş, “Amacımız, onların sağlıklı bir ortamda eğitim ve öğretimlerine devam etmelerine olanak sağlamak” dedi. Büyükçekmece Özel Eğitim Meslek Lisesi'ndeki öğrencilerin dağılımına bakıldığında, Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Esenyurt ilçelerinden geldiklerini görüyoruz.

Haber: Filiz KELEŞ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —