Tarih: 01.01.0001 00:00 6

Ağaç dikmeyenin nikahı kıyılmayacak!

Büyükçekmece'de yeni evlenen çiftler kurulacak olan "Aile Ormanı"na ağaç dikmeden nikah kıydıramayacaklar.

Ağaç dikmeyenin nikahı kıyılmayacak!
                                   Ağaç dikmeyenin nikahı kıyılmayacak!                 

Büyükçekmece'de yeni evlenen çiftler kurulacak olan 'Aile Ormanı'na ağaç dikmeden nikah kıydıramayacaklar.

Çevreye ve yeşile verdiği önemle Büyükçekmece'yi Türkiye'nin en yeşil ilçeleri arasına sokan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yeni projelerle ilçedeki yeşil alanların sayısını arttırmayı hedefliyor.

'Aile Ormanı' kuruluyor

 Büyükçekmece Belediyesi, yeni evlenen çiftlere ağaç dikme zorunluluğu getiriyor. Proje kapsamında ilçenin muhtelif alanlarına 'Aile Ormanları' kurulacak. İlk etapta, Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlemesi yapılan Mimarsinan Sahil Yolu Projesi kapsamında bin ağaçlık bir orman kurulacak. Dikilecek ağaçlar en az 2 metre uzunluğuna olacak. Evlenecek çiftler nikah işlemlerini tamamladıktan sonra 'Aile Ormanı'na ağaç diktiklerini belgelemelerinin ardından nikahları kıyılabilecek.

'Her çiftin dikili bir ağacı olacak'

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 'Büyükçekmece yeşil alan oranı bakımından sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın bir çok kentine çok daha fazla şanslıdır. mevcut yeşil alanlarımızın miktarını arttırmak, gelecek nesillere daha yeşil bir çevre bırakmak için de farklı projeler üretiyoruz. Bu kapsamda kurulacak olan 'Aile Ormanları'na yeni evlenecek çiftlerimize ağaç dikme zorunluluğu getirdik. Böylelikle hem Büyükçekmece'nin daha da yeşil bir kent olmasına katkı sunmanın mutluluğunu yaşayacaklar, hem de her çiftin Büyükçekmece'de dikili bir ağacı olacak' ifadesini kullandı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.