Tarih: 05.01.2016 21:53

Erdoğan, Eğitimi Eleştirdi..!

Facebook Twitter Linked-in

 Erdoğan, Eğitimi Eleştirdi

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birlik Vakfı'nın 30'uncu Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmasında, Altyapıda, sağlıkta, sosyal yardımlarda, pek çok alanda çok önemli mesafeler aşıldığına dikkat çekerken, bu süreçte eğitimde ve kültürde hedefledikleri ilerlemeyi kaydedemediklerini belirtti.

 

Birlik Vakfı'nın 30'uncu Kuruluş Yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına Necip Fazıl Kısakürek ve Mehmet Akif Ersoy'u anarak başladı.

 

 'Bu Hatıralar Unutulur Gibi Değil'

Milli Türk Talebe Birliği'nde geçirdiği yılları anlatan Erdoğan, 'Bu sahne çok hatıralarla dolu bir sahne. Bu hatıralar unutulur gibi değil. Buralarda münazaralarda çok ciddi geçmişimiz var. İmam Hatip Okulu sıralarında burada çok şampiyonluklar yakaladık. Burada oturduğumuz anlarda ekmek, domates, peynir beraber yediğimiz anlar oldu. O günlerden bu günlere geldik. Bu dava hor kalmasın, büyüklüğüne yaraşır sürsün diye, eğitimle ve irfanla desteklenerek yetiştirilen yeni nesilleri de görüyorum. Birlik Vakfı bünyesinde gerçekleştirilen programlarda gördüğümüz gençlik, şüphesiz Necip Fazıl'ın özlemini çektiği, Mehmet Akif'in Asım'ın Nesli dediği gençliktir. O büyük dava için çalışanlara ne mutlu' dedi.

 

 ' Müfredat zenginleştirilecek'

Konuşmasında eğitim ve kültür alanında yapılan çalışmalara değinen Erdoğan, yaptığı özeleştiriler ile dikkatleri çekti. Erdoğan, 'Altyapıda, sağlıkta, sosyal yardımlarda, pek çok alanda çok önemli mesafeler kat ettik ancak bu süreçte iki alanda eğitimde ve kültürde arzu ettiğimiz, hayal ettiğimiz ilerlemeyi kaydedemediğimizi üzüntü ile ifade etmek istiyorum. Bunu başarmamız, bunu gidermemiz lazım. Eğitimde evet altyapıyı güçlendirdik. İlk ve orta öğretimde 240 bin yeni derslikle, yüksek öğretimde 117 yeni üniversite ile 387 yeni yurtla büyük atılıma imza attık ama eğitimin öğretimin içeriği konusunda, müfredat konusunda, çocuklarımızı medeniyet tasavvurumuza uygun yetiştirme konusunda aynı başarıyı gösterdiğimizi maalesef söyleyemiyorum ama bunu başaracağımıza inanıyorum, vakit geçmiş değil. Yeniden ihya ettiğimiz imam hatip okullarımıza giden öğrenci sayısının 1 milyon 200 bine çıkmış olması elbette önemli.  Biliyorsunuz 600 binden 60 bine indi 28 Şubat'tan sonra. Bunu hamdolsun 1 milyon 200 bine çıkarmış bulunuyoruz. Mesele süratle mazrufu güçlendirmek. Zarf tamam ama mazrufta sıkıntı var. Müfredatı zenginleştirmemiz lazım” diyerek çalışmaların aralıksız devam etiğinin altını çizdi.

 

“Önümüze Bakacağız”

“Kültür alanında yapılanlarla yapılması gerekenler arasında ciddi fark var. Tabi Türkiye'nin, milletimizin gırtlağına kadar dayanan sıkıntıları çözme gayretimiz ister istemez önceliğimizi böyle şekillendirdi. Buna rağmen daha fazlasını yapabilmeliydik. Artık önümüze bakacağız. Geçmişten aldığımız dersler ışığında önümüzdeki yılları eğitim ve kültür alanında bir seferberlik anlayışı ile değerlendirmeliyiz' ifadelerini kullandı.

Haber: Filiz KELEŞ

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —