Tarih: 13.01.2016 15:47

Demokrasi Yerelde Başlar... GÖRÜNTÜLÜ HABER

Facebook Twitter Linked-in

 'Yerelde demokrasi varsa genelde de vardır'

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, demokrasi olgusunun yerelde başladığına dikkat çekerek; 'Yerelde demokrasi varsa genelde de vardır. Yerel basın özgürse ulusal basında özgürdür' dedi.

 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle düzenlediği yemekli toplantıda 150'den fazla ulusal ve yerel basın mensubunu bir araya getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuklarıyla tek tek ilgilendi.

'Fikir Fabrikası'ndan Portre'
 Başkan Akgün'e lazerle kazınmış portresini, Fikir Fabrikası Genel Müdürü Gazeteci Yazar Muhammed Mustafa Karayün hediye ederken, Gizli Miras, Dokuz ve Çakal Kayası'nın yazarı Gazeteci Yazar Ahmet Karayün yeni çıkan Çakal Kayası adlı kitabını hediye etti.

 

'Haklarımız geri verilsin'

 

İstanbul Sultanahmet'te yaşanan terör olayı sonrasında 10 kişinin yaşamını yitirmesi ve çok sayıda gazetecinin cezaevinde olmasından dolayı buruk bir ortamda gerçekleşen yemekte konuşan İstanbul Yerel Gazeteciler Dernek Başkanı Mehmet Mert ve Yerel Basın Birliği Başkanı Nezir Karayün, basın mensuplarının çok zor şartlar altında çalıştığına dikkat çekerek haklarının iyileştirilmesi ve basın özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini ifade ettiler.

 

Gökhan Yağmur konserine iptal

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü coşkulu bir şeklide kutlamak istediklerini ancak sabah Sultanahmet Meydanı'nda yaşanan terör olayı nedeniyle Gökhan Yağmur'un sahne alacağı eğlence bölümünü iptal etme kararı aldıklarını belirterek; 'Bugün yaşanan patlamada yaşamını yitirenlere rahmet diliyorum. Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Bugünleri birlik ve beraberlik içinde atlatacağımıza inanıyorum' dedi.

 

Özgürlüklerin önündeki engeller kalkmalı

 

Basın özgürlüğü alanında da sıkıntılı günler yaşandığını çok sayıda gazetecinin cezaevinde olduğunu da hatırlatan Başkan Akgün; demokrasi olgusunun yerelden başlaması gerektiğine vurgu yaparak; 'Yerel basında özgürlük varsa genel basında özgürlük vardır. Ömrünü yerel yönetimlere harcamış biri olarak, yerel demokrasi savunucusu olarak, daha sık birlikte zaman geçirdiğim yerel gazetecilere hep sempatiyle bakmışımdır. Gazeteleri okurken önce yerel gazeteleri okurum. Yerel gazetelerde çıkan önce bölgemi sonra şehrimi sonra da belediyemi ve şahsımı ilgilendiren haberler her gün önüme gelir. Okurum altını çizerim ve not alırım.  Gereğini mutlaka yaparım' dedi.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —