ESENYURT GAZETESİ 23.01.2016 12:11:51 2 0

Esenyurt Halkı Mantıya Doydu

Esenyurt'ta 6 Ton Mantı Vatandaşlara Dağıtıldı

Esenyurt Halkı Mantıya Doydu
 Esenyurt Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Sinop Mantı Festivalinde hazırlanan yaklaşık 6 ton mantı ve 3 ton keşkek Esenyurt halkına dağıtıldı.

Esenyurt ’ta Sinop kültürünün yaşatılmasına katkı sunmak amacıyla bu yıl ilki düzenlenen Sinop Mantı Festivali Esenyurt Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Esenyurt Sinoplular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Esenyurt Sinoplu İş Adamları Derneği’nin katkılarıyla ortaklaşa düzenlenen 1. Sinop Mantı Festivali Esenyurt Cumhuriyet Meydanında başladı. Renkli görüntülere sahne olan festivalin açılışına; TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop,  AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çeşitli yöresel etkinliklerin ve yarışmaların düzenlendiği festivalde büyük kazanlarda pişirilen yaklaşık 6 ton mantı ve 3 ton keşkek vatandaşlara ikram edildi. Festival Kapsamında yöresel sanatçılar sahneye çıkarak şarkılarını seslendirirken, programa katılan vatandaşlar ise doyasıya eğlendi.

Mehter takımının marşlarıyla başlayan program protokol mensuplarının halka mantı dağıtması ardından konuşmalar yapıldı. Esenyurt Sinoplular Derneği Başkanı Mehmet Ergün konuşması ardından İstanbul Sinop Dernekleri Federasyon Başkanı Engin Kırmızıgül söz alarak konuşmasını yaptı.

“BU TÜR ETKİNLİKLER BİRLİK VE BERABERLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEĞİNİNİ OLUŞTURUYOR”

Bu yıl ilki düzenlenen Sinop Mantı Festivaline katılarak konuşma yapan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, ”Bu tarz günler, millet olarak birlikte kardeşçe hareket edeceğimiz günlerdir. Biz bu topraklarda farklı etnik kökenden, farklı düşünceden insanlarla bir arada yaşıyoruz. Biz toprakları vatan haline getirdik ve bin yıldır da bu toprakları muhafaza ediyoruz. Devletimiz büyüdükçe ve ilerlemeye başladıkça düşmanlarımız da boş durmamaya başlıyor. Türkiye’yi uluslararası anlamda zor durumda bırakmak için bir takım hamleler yapılıyor. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan bir takım çevreler var. Bu tür toplantılar böyle dönemlerde birbirimizi kucaklamaya teşkil ediyor. Birbirimizin daha fazla sevmeye ve birbirimizin mutluluğunu daha fazla gözetmeye ihtiyacımız var. Ben böyle günleri birlikte ve kardeşçe aşmak dileğiyle hepinizi selamlıyorum” dedi.

 “ÜLKEMİZDEKİ BİRLİK VE BERABERLİĞİN PEKİŞMESİ İÇİN YAPIYORUZ”

Kayserililer mantıyı yapar ama Sinoplular yer diyen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Biz bu tarz programlara sürekli olarak destek veriyoruz. Bu aralar yapmamızın sebebi ise ülkemizde ki birlik ve beraberliğin pekişmesini istiyoruz. Sinoplu kardeşlerim bu birlik ve beraberliği çok iyi yapıyor. Bu tarz programlar böylesi günlerdi önemli bir yere sahipler, ben Sinopluları tebrik ediyorum” diye konuştu.

 ESENYURT HALKI MANTIYA DOYDU

Bu yıl ilki düzenlenen Sinop Mantı Festivali kapsamında vatandaşlara yaklaşık 6 ton mantı 3 tan da keşkek dağıtıldı. Festival alanında uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, mantı ve keşkek yemek için uzun süre sırada bekledi. Uzun süre mantı yemek için sırada bekleyen İsmail Yerci, “Güzel bir etkinlik ve mantılar güzel. Bu yemekleri yiyenler ve yiyemeyenler var. Böyle günlerde herkes yiyor. Ben mesela emekliyim, yaklaşık bir saattir mantı yemek için bekliyorum” şeklinde konuştu.

Türkan Çoklu, “Bu gün kızım için buraya geldim. Bu tarz programlar onlar için sürekli olarak yapılsın. Ben tadına bakmadım ama biz evde daha iyisini yaparız. Esenyurt Belediyesinin bu etkinliklerini sürekli olarak takip ediyorum” ifadelerini kullandı.

Esenyurt Cumhuriyet Meydanında 16-24 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan festival, son güne kadar vatandaşlara stantlar aracılığıyla hizmete verecek.

 


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.