Tarih: 01.01.0001 00:00 4

Engel Tanımıyoruz

Beylikdüzü Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde yeni derslikleri coşkulu bir kalabalık ve eğitime gönül veren yürekler ile açıldı.

Engel Tanımıyoruz
 İstanbul Kalkınma Ajansı´nın Otizmli Gençlerin Üretkenliğinin Artırılması ve İş Gücü Piyasasına Girişlerinin Desteklenmesi Projesi kapsamında eğitime kapılarını açan,  Beylikdüzü Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi açılan yeni derslikleri ile daha fazla sayıda çocuğa ulaşacak.

 

Beylikdüzü Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Alper Bayram katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Okulumuzun kuruluş amacı, Dezavantajlı konumda olan otizmli gençlerin mesleki becerilerini geliştirerek istihdam edilebilirliğini artırmak ve kendi ayakları üzerinde durabilecek koşullarının sağlanmasına katkıda bulunmaktır. Biz eğitimde ve hayatta engel tanımıyoruz” diyerek öncelikle çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Beylikdüzü Belediyesinin destekleriyle eğitime hazır hale getirilen dersliklerin açılışı, Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, Şube Müdürleri İdris Karakabak, Erkan Yıldırım,  ilçe okul müdürleri, veliler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.  Açılış sırasında en büyük sevinci, ek dersliklere isminin verilmesi ile down sendromlu Türkü Ertuğrul yaşadı.

Beylikdüzü 75. Yıl Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden mezun olan down sendromlu Türkü Ertuğrul,  2014 yılında Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’ndaki başarısıyla haberlerde yer almıştı. Hayatta engel olmadığının timsali olan Türkü, dersliklere adının verilmesiyle duygu dolu anlar yaşadı.

Haber: Filiz KELEŞ


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.