Tarih: 01.01.0001 00:00 4

İletişiminiz Kopmasın

"İletişim Becerileri ve Motivasyon" konusunda Esenler'de seminer veren Psikolog Yücel Sirkeci, iletişim kurarken önyargı, etiketleme, genelleme, zihin okuma, felaketleştirme gibi davranışlardan kaçınmak gerektiğini söyledi.

İletişiminiz Kopmasın
 İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görevli Psikolog Yücel Sirkeci, Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nce düzenlenen 'Huzurlu Aile Sohbetleri' programı kapsamında Esenlerlilere seminer verdi. 'İletişim Becerileri ve Motivasyon' konulu seminer, Birlik Mahallesi Esenler Gençlik ve Hikmet Evi'nde (ESGEV) gerçekleşti.

Sağlıklı Bir İletişim İçin...

Doğru iletişim için yapılması gerekenleri anlatan Psikolog Yücel Sirkeci, 'Sen dili suçlayıcı ve yargılayıcı bir dildir. Bunun yerine 'ben' dilini kullanmalıyız. Yani kendimizden örnekler vererek veya karşımızdaki kişi ile empati kurarak konuşmalıyız. Bir olayda karşı tarafı tam olarak anlamadan yargıya varmak doğru değil. İlişkilerimizde insanlara duvar örmek doğru değil. İnsanlarla konuşmak ve anlamaya çalışmak her zaman daha başarılı ikili ilişkiler oluşmasını sağlar' dedi.

İletişiminiz Kesilmesin

İletişimde soruna yol açan davranışlardan da bahseden Sirkeci, 'Önyargılar iletişimi çok koparabiliyor. İlk izlenim, iletişimde çok önemli bir faktör ancak bunu önyargıya dönüştürmemeliyiz. Bunun yanı sıra iletişim kurarken etiketleme, genelleme, zihin okuma, felaketleştirme gibi davranışlardan da kaçınmalıyız' diye konuştu.
Sirkeci, programın sonunda dinleyenlerin sorularını da cevapladı. 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.