Tarih: 01.01.0001 00:00 6

Türkiye'de Tek... Dünyada Yok...

Türkiye’nin ilk ve tek deniz canlıları müzesi olma özelliğine sahip Balıkçı Kenan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ne bir yeni balık daha ekleniyor.

Türkiye'de Tek... Dünyada Yok...
 --DEV YILAN BALIĞI MÜZEDE Kİ YERİNİ ALIYOR

 

-TAM 2 METRE BOYUNDA YILAN BALIĞI YAKALANDI

 

-TÜRKİYE’DE İLK KEZ BUKADAR DENİZ CANLISI BİR ARADA!

  

 

-MUMYALANMIŞ DENİZ CANLILARI MÜZEDEKİ YERİNİ ALDI

 

Türkiye’nin ilk ve tek deniz canlıları müzesi olma özelliğine sahip Balıkçı Kenan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ne bir yeni balık daha ekleniyor. Geçtiğimiz günlerde yakalanan dev yılan balığı sergilendikten sonra müzede ki yerini alacak.

 

BOYU TAM 2 METRE

Mumyalanmış sayısız deniz canlısı türünü, kurduğu deniz canlıları müzesinde toplayan Balıkçı Kenan, geçtiğimiz günlerde yakalanan dev yılan balığının da mumyalanarak müzeye dâhil edileceğini söyledi. Yakalanan yılan balığının tam 32 kilo olduğunu söyleyen Kenan Balcı; ‘Yakaladığımız yılan balığı 32 kilo ağırlığında ve tam 2 metre uzunluğunda. Daha önce eşine ender rastlanan bir büyüklükte. Bu dev balığı tezgâhta sergiledikten sonra iskeletini mumyalayıp deniz canlıları müzesine ekleyeceğiz’ dedi

 

 

TÜRKİYE’DE İLK VE TEK

Bin beş yüz’ün üzerinde deniz canlısı türünü mumyalayarak Beylikdüzü Yeşilvadi Tesislerinde kurduğu deniz canlıları müzesinde toplayan İstanbul’un tanınmış balıkçısı Balıkçı Kenan Tesisleri’nin sahibi Kenan Balcı; ‘Bu müzede en küçük balık hamsiden başlayın tonlarca ağırlığında köpekbalığına kadar bin beş yüz’den fazla mumyalanmış deniz canlısı var. Özellikle öğretmenlerimiz buraya gelip çocuklarımıza müzedeki balıklar hakkında bilgi veriyor. Buda bizleri mutlu ediyor. Vatandaşlar buraya gelip müzede hatıra fotoğrafları çektiriyor. İlk kez görmedikleri balık türlerini burada görebiliyorlar’ şeklinde konuştu.

 

 

BİN BEŞYÜZDEN FAZLA DENİZ CANLISI VAR

Türkiye’de bir ilk olan deniz canlıları müzesinin kuruluşu ve çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Balıkçı Kenan Tesisleri’nin sahibi Kenan Balcı, müzemizde yer alan türlerin bir bölümünün nesli tükenmiş durumda. Günümüzde denizlerimizde rastlamak pek mümkün değil. Biz burada nesli tükenmiş olan bir çok deniz canlısını mumyalaştırıp ölümsüz hale getirdik. Müzemize kattığımız son deniz canlısı türleriyle birlikte yaklaşık olarak bin beş yüzden fazla deniz canlısı türüne ulaştık. Müzeyi kurmamızdaki amaç, vatandaşımızın yaşadığı ülkenin denizlerindeki güzellikleri görebilmesi. Ne tür deniz canlılarının denizlerde yaşadığını görebilmesini sağlamak' diye konuştu.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.