Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi, Dünya Çapında Bir Piyanisti Ağırladı. Uluslararası Pek Çok Orkestrayla Konserler Veren Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, Bu Defa Beylikdüzü’ne Unutulmaz Bir Müzik Ziyafeti Sundu. Sanatçı; Mozart, Liszt Ve Chopin'in Eserlerini Seslendirdi.
Müzik kariyeri, Arjantin'den Japonya'ya uzanan bir coğrafyada 5 kıta ve 72 ülkeyi kapsayan Gülsin Onay, Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde hayranları ile buluştu. Yoğun bir alkış ile karşılanan sanatçı konserine Chopin’in önemli bir eseri ile başladı. Piyano tuşlarına her bir dokunuşta dinleyiciyi kendine hayran bıraktıran Gülsin Onay; o gece adeta müziğin kraliçesiydi. Eşsiz müziği ile kulaklara hitap ettiği kadar zarif hareketleri ve şık görüntüsüyle de gözleri kamaştıran Onay, bir sanatçının sahneyi nasıl kullanması gerektiğini sanatsal tavırları ile gösterdi. Konserde Chopin’in yanı sıra Mozart ve Liszt gibi ustaların eserlerden de çaldı. Program bitiminde dakikalarca alkışlanan Onay’a çiçek takdimini ise Belediye Meclis Üyeleri M. Deniz Çakıroğlu, Doğan Subaşı ve Başkan Danışmanı Erhan Bayladı yaptı.
Cosse: “Mükemmel Bir Piyanist”
Gülsin Onay'ı “Duyarlı bir kesinliğe ve zekice bir parıltıya, en hassas şeyleri bile maharetli parmaklarına neredeyse gülümsercesine emanet etme yeteneğine sahip ve tutkulu bir sanatçı. Hayal gücü yüksek, mükemmel bir piyanist” olarak tanımlayan Dünyaca ünlü müzik eleştirmeni Peter Cosse de bu cümleleri ile sanatçısının başarısını ortaya koyuyor. Türkiye’nin en önemli bestecilerinden biri Ahmed Adnan Saygun’un öğrencisi olan ve onunla uzun seneler çalışan Onay, bugüne kadar dünyanın belli başlı tüm müzik merkezlerinde dinleyicilerle buluşan sanatçı Dresden Staatskapelle, İngiliz Kraliyet Filarmoni, Philharmonia Orkestrası, İngiliz Oda Orkestrası, Japon Filarmoni, Münih Radyo Senfoni, Saint Petersburg Filarmoni, Tokyo Senfoni, Varşova Filarmoni, Viyana Senfoni gibi önemli orkestralarla da konserler verdi.
Birçok Ödül ve Ünvana Sahip
Gülsin Onay'a 1987 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verildi. 1988 yılında Boğaziçi ve 2007 yılında Hacettepe Üniversiteleri tarafından Fahri Doktora ile onurlandırıldı. Onay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Solisti olup, Bilkent Üniversitesi'nin de Sürekli Sanatçısıdır. Yurtiçi ve dışında pek çok yardım konseri veren Gülsin Onay, 2003 yılında UNICEF Türkiye Milli Komitesi tarafından “İyi Niyet Elçisi” seçildi. Sanatçıya ayrıca Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından 2007 Onur Ödülü Altın Madalyası ve Donizetti 2011 Klasik Müzik Ödülleri Yılın Piyanisti ödülü, 42. İstanbul Müzik Festivali’nin 2014 “Onur Ödülü” verildi.