Tarih: 01.01.0001 00:00

‘Dostluk ve Estetik’

Uluslararası Dostluk Ve Estetik Resim Sergisi Bakırköy’de Sanatseverlerle Buluşuyor

‘Dostluk ve Estetik’
  

Bakırköy Belediyesi ve İstanbulspor Vakfı’nın destekleriyle gerçekleşen “Uluslararası Dünya Sanatında  ‘Dostluk ve Estetik konulu resim sergisi Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde açıldı.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun açılışını yaptığı sergide; Türkiye, Pakistan, Hindistan, Bangladeş, Endonezya, Bulgaristan, Bosna-Hersek, Almanya, Uruguay, Kosova ve ABD’den 30 sanatçının 90 eseri sergileniyor.

Sanatçılar Reyhani Akan ve Sabriye Şeker’in organize ettiği serginin açılışında bir konuşma yapan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu duygularını şöyle ifade etti: “Özellikle doğu-batı medeniyetleri arasında bir köprü vazifesi gören Türkiye’de; kültür ve sanatın merkezi  olan ilçemiz Bakırköy’ün kalbi dostlukla, umutla ve barışla atacak. Farklı sanat disiplinlerini ve duyguları aynı çatı altında toplayan sergi, barış dolu güzel bir dünyaya kapılar açmayı hedeflemektedir. Çağdaş sanat dünyasının tartıştığı önemli konuları estetik bakış açısıyla irdeleyen tüm sanatçılarımızı kutluyorum. 20 Şubat tarihine kadar sergilenecek bu büyük organizasyona tüm sanatseverleri davet ediyorum. Gerçekten muhteşem bir sergi oldu.”

Sergini küratörü Reyhani Akan da sanatçıların, sergideki eserlerini tarihi, politik, dini, folklorik, mitolojik,, yerel, evrensel, mistik, destansı, ikonik, spiritüeltemaları; kendine özgü bir anlatım biçimiyle figüratif, soyut ya da deneysel biçimlerde ele aldığını belirtti.

 


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.