Tarih: 01.01.0001 00:00

Otonomi Faaliyete Geçiyor…

Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç: “Otonomi, şehirde 2. el araç ticareti yapan tüm esnafa yetecek hacimde, herkese uygun fiyatla yerimiz var… Tüketici, galerici, sektör, devlet, Ankara, ülke, yani herkes kazanacak" dedi.

Otonomi Faaliyete Geçiyor…
 Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) ve Başkent Otomotivciler Derneği’nce (BOD) yapımı gerçekleştirilen ve Ankara’daki tüm oto galerilerini bir araya toplayacak Avrupa’nın en büyük otomotiv AVM’si Otonomi faaliyete geçiyor. Ankara’da artık 2. elin tek adresi Otonomi olacak.

MASFED, BOD ve Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, inşaat çalışmaları tamamlanan ve artık açılışa hazır olan Otonomi’nin, 2. el araç ticareti yapan tüm Ankara galerici esnafına yetecek kapasitede olduğunun altını çizdi. Dükkân kiralarının 1.000-4.000 TL arasında değiştiği bilgisini veren Erkoç, Otonomi’de faaliyet göstermek isteyen tüm esnaf için uygun fiyatla yer bulunduğunu kaydetti. Hükümet ve Büyükşehir Belediyesi’nin de büyük destek verdiği Otonomi’nin Ankara’da otomotiv ticaretinin tek adresi olacağını ifade eden Erkoç, bu mega projenin Ankara ve ilçeleri ile ülke ekonomisine ve sektöre önemli katkılar sağlayacağını vurguladı. Erkoç, Binlerce aracın sergileneceği ve alım satım işleminin aynı yerde yapılacağı dünyada eşi benzeri olmayan bir ticaret merkezi olarak Otonomi’nin açılışı sektör için de bir milattır. Vatandaşlar kapı kapı gezmek yerine zengin marka ve fiyat seçeneklerini bir arada bulacak, ihtiyaç duyduğu aracı tüm yasal işlemlerini aynı yerde gerçekleştirip her türlü testleri yapılmış biçimde ve Otonomi garantisiyle satın alabilecek” dedi.

-Ankara Trafiği Rahatlayacak…

Ankara’nın Emek, Bahçeli, İç Aydınlık gibi semtlerinde kümelenmiş ve kaldırım işgalleri ile yolları daraltan, trafiği kilitleyen, hayatı olumsuz etkileyen galerilerin, İçişleri Bakanlığı Genelgesi ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararı yarınca zorunlu olarak 1 Mart’a kadar Otonomi’ye taşınacağını belirten Erkoç, binlerce aracın trafikten çekilmesiyle şehrin nefes alacağını vurguladı. Erkoç, halen şehre dağılmış apartman altı galerilerde, internet sitelerinde ya da kayıt dışı ayaküstü satış yapan kişilerce yürütülen, çeşitli suiistimaller ve güven probleminin yaşandığı 2. el araç ticaretine Otonomi ile bir standart geleceğini belirtti. Otonomi ile bu işin kurumsallaşacağını vurgulayan Erkoç, “Olumsuz yargılar silinecek, güven tesis edilecek. İkinci el otomobil ticareti kurumsal bir kimlik ve saygınlık kazanacak” diye konuştu.

-Ekonomiye Büyük Katkı…

Erkoç, Otonomi’nin il ve ülke ekonomisine önemli katkıları olacağını belirtirken, bunların başında sektörde kayıt dışılığın ortadan kalkmasıyla devletin artacak vergi gelirlerinin geldiğini ifade etti. Ülkenin en büyük sıkıntısının işsizlik olduğuna işaret eden Erkoç,  doğrudan ve dolaylı 5.000 kişiye iş yaratacak Otonomi’nin, istihdam açısından da ekonomiye ciddi katkı yapacak bir proje olduğuna dikkat çekti. Erkoç, “Bütün bu hususları göz önüne aldığımızda şunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz ki Otonomi çok çok önemli bir projedir. Otonomi, Ankara’nın şiddetle ihtiyaç duyduğu hayati bir projeydi ve ne mutlu ki onu düşünmek ve hayata geçirmek bize nasip oldu. Başardık, gururluyuz…  Otonomi ile tüketici, ticaret erbabı, sektör, devlet, Ankara ve ilçeleri, yani herkes kazanacak; yani Türkiye kazanacak” dedi.

Otonomi Hakkında

Esenboğa Yolu Akyurt Kavşağı'nda 375 bin metrekarelik bir alanda yapımı gerçekleştirilen Otonomi’de 2. el araçlar için 551 showroom ve sıfır araçlar için 10 oto plaza bulunuyor. Ayrıca 13 işyerinden oluşan bir teknik servis bölümü, meydan ticarethane ve ofislerinden oluşan 28 işyeri, 48 ofis, akaryakıt istasyonu ve bir de beş yıldızlı otel de yer alıyor. Otonomi, günlük 11 bin ziyaretçi ağırlayabilecek, buraya günde 9 bin araç giriş çıkış yapabilecek. Otonomi’de aynı anda 12 bin araç sergilenebilecek. Sıfır ya da 2. el araç almak isteyenler, aradığı her model aracı bir arada bulabilecek. Satılan araca, Otonomi tarafından tüm test ve kontrolleri yapılarak 1 yıl garanti verilecek. Yerleşke içinde ayrıca yedek parça, otomobil camı, akü satan işyerleri, tamir bakım servisler, bir ekspertiz merkezi, test sürüş alanı, bir fotoğraflama merkezi ve flo kiralama hizmetleri de var. Kafe ve restoranlar, bankalar, noter ve trafik tescil bürosu ve kuru temizlemeden kırtasiyeye, camiden AVM’ye diğer tüm hizmet birimlerinin yer aldığı Otonomi, tam anlamıyla bir ‘Otomotiv Yaşam Merkezi’ olarak tanımlanıyor. Pazar günleri de hizmet verecek olan merkezde, aynı zamanda zengin alışveriş mekânları, sosyal yönü olan yerler olacak, aileler ve çocukları için zengin sosyal aktiviteler sunulacak. 


Buruk Teşekkür…

ÜLKÜCÜ BAŞKANDAN CUMHUR İTTIFAKI ADAYLARINA TAM DESTEK

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)


Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

GÜZEL BİR BEŞ YIL OLACAK

Serenay Sarıkaya'nın yeni dizisinin fragmanı yayınlandı

AK Parti ve CHP’de değişim rüzgarı!

Altay ; Yarım Kalan İşleri Tamamlayacağız.

Aydilge sözünü tuttu

Gümrük'ten 8 Milyar TL'lik rekor yakalama!

İşsizlik verileri açıklandı

Motobike 2024'te Motosiklet Tutkunlarından Yoğun İlgi

ÇEVİÇELLE'den Basın Bülteni

KAMUOYUNA DUYURULUR…

Ramazan Bayramı Çatalca’da Bir Başka Güzel...

Karayün, 7. Kez Genel Başkan Seçildi  

Stratejik Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

ENGELLİ VE YAŞLILARA BAYRAM TIRAŞI

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.