Tarih: 01.01.0001 00:00 9

Çocuk Meclisi Yiğit Gören'i Seçti

Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri Yiğit Gören'i başkanlığa seçti.

Çocuk Meclisi Yiğit Gören'i Seçti

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün talimatıyla kurulan Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Meclisi, yönetimini oluşturarak çalışmalarına başladı.

Demokratik bir seçim

Çocukların demokrasi kültürünü benimsemeleri, yaşadıkları ilçenin yönetiminde söz sahibi olabilmeleri ve çocuk haklarını öğrenebilmeleri amacıyla 9-14 yaş aralığında 55 çocuğun katılımıyla kurulan Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Meclisi yönetimi seçimle belirlendi. Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde Dış İlişkiler Müdürü Abdulhamit Pehlivan nezaretinde bir araya gelen Çocuk Meclisi üyeleri, meclis başkanı, başkan yardımcıları ve katip üye için seçim yaptılar. Gerçekleşen seçim sonrasında Büyükçekmece Çocuk Meclisi Başkanlığı'na Yiğit Gören seçildi. Başkan yardımcılığı görevlerine ise Özgür Cebeci, Bünyamin Mert Bolat, Mehmet Ali Demir, Eylül Dağdelen seçilirken, Sude Genç'te katip üye olarak seçildi.

'Demokrasi kültürü açısından önemli'

Demokrasi kültürünün içselleştirilmesi açısından çocuk meclisine önem verdiklerini kaydeden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; 'Çocuklarımızın düşüncelerini özgür bir ortamda rahatça ifade edebilmeleri, çocuklar için yapılacak olan projeler hakkında fikirlerini beyan etmeleri, ilçenin yönetiminde söz sahibi olabilmeleri açısından Büyükçekmece Çocuk Meclisi'ni önemsiyoruz. Ayrıca çocuklarımızın kendi haklarını öğrenebilmeleri ve onlara söz hakkı tanımak amacıyla Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Meclisi kuruldu. Çocuk Meclisi Başkanlığı'na seçilen Yiğit Gören ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum' ifadesini kullandı.




Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.