Tarih: 01.01.0001 00:00 17

Minik Eller Kurabiye Yapıyor

Esenlerli anaokulu öğrencileri "Kurabiye ve Kek Kursu"nda hünerlerini sergiliyor. Minik ellerin yaptıkları kurabiyeler hem göze hem damağa hitap ediyor.

Minik Eller Kurabiye Yapıyor
 Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ESAYDAM (Esenler Aile Yaşam ve Danışma Merkezi), ilçede eğitim gören anaokulu öğrencilerine yönelik 'Kurabiye ve Kek Kursu' başlattı.

Yarıyıl tatilinde kalem tutan minik ellerin hamur tutarak sertifika almasına kadar giden kurabiye kursunda, artık tatiller beklenmeyerek minik ellerin okullarda da kurs hizmetinden faydalanması için düğmeye basıldı. Pilot uygulama olarak Yunus Emre Anaokulu’nda başlayan 'Kurabiye ve Kek Kursu', öğrenciler tarafından büyük bir ilgi gördü. Önlükleri ve şapkaları giyen öğrenciler, kek ve kurabiye yapmak için kolları sıvayarak işe koyuldular. Yaklaşık bir buçuk saat süren kursta göze ve damağa hitap eden kurabiyeler ve kekler ortaya çıktı.

Mutfaktaki Tehlikelerden De Korunuyorlar

Yaptıkları kurabiyeleri afiyetle yiyen öğrenciler, böyle bir uygulamanın başlatılmasından oldukça memnun. Okullarda verilecek kurabiye ve kek yapma eğitimlerinin yanı sıra çocuklara; çalışma alanının her zaman temiz ve toplu tutulması gerektiği,  sıcak tencerelere ve kesici mutfak aletlerine karşı dikkatli olunması gerektiği, yemek yaparken kullanılan araç-gereçlerin nasıl kullanıldığı da öğretiliyor. Esenler genelinde bulunan anaokullarında yaygınlaşarak hizmet verecek kurs, her hafta Perşembe ve Cuma günleri yapılacak. 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.