Tarih: 01.01.0001 00:00 5

Bulgaristan'a "Kardeş Şehir Büyükçekmece Camii"

Büyükçekmece Belediyesi'nin, Bulgaristan'daki kardeş şehri Gorna Oryahovitsa'da yapımını tamamladığı camiye Diyanet İşleri Başkanlığı'nca "Kardeş Şehir Büyükçekmece Camii" adı verildi.

Bulgaristan'a "Kardeş Şehir Büyükçekmece Camii"
 Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün talimatıyla Gorna Oryahovitsa'da yaptırılan ve hizmete açılan cami bölgedeki önemli bir ihtiyacı karşıladı.

Cami ibadet hizmeti vermeye başladı

Büyükçekmece Belediyesi, 2003 yılından bu yana kardeş şehri olan Bulgaristan'ın Gorna Oryahovitsa kentine modern bir camii kazandırdı. Bölgedeki soydaşlarımızın talebi üzerine yaptırılan cami geçtiğimiz yıl içinde tamamlanarak hizmete açılmıştı. Diyanet İşleri Başkanlığı, Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin önerisi doğrultusunda camiye 'Kardeş Şehir Büyükçekmece Camii' ismini verdi.

'Hayırlı olsun'

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi'nin kardeş şehirleri ile karşılıklı olarak iyi ilişkiler içerisinde olduğunu belirterek; 'Kardeş şehirlerimizden biri tanesi olan Bulgaristan'ın Gorna Oryahovitsa kentinde soydaşlarımızın önemli bir ihtiyacı olan camiyi tamamlayarak ibadete açtık. Diyanet İşleri Başkanlığı'nca da caminin ismi 'Kardeş Şehir Büyükçekmece Camii' olarak verildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kardeş Şehir Büyükçekmece Camii, Gorna Oryahovitsa'daki Müslüman soydaşlarımıza hayırlı olsun' ifadesini kullandı.

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.